בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלבטניק חוגג חמש שנות מצוינות

בית הספר למדעי המחשב על שמו של איש העסקים והנדבן בלבטניק לן, הוכיח מצוינות והישגים יוצאי דופן בתחומים כמו אלגוריתמים, ביואינפורמטיקה והצפנה

02 יוני 2013

מדורג בין 30 המחלקות הטובות בעולם למדעי המחשב, ובין 10 המחלקות הטובות ביותר מחוץ לארה"ב, בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלבטניק צבר במהרה מוניטין של הכשרת סטודנטים ובוגרים מהשורה הראשונה בתחום. אנשים אלה משתלבים בתפקידים חיוניים וממשיכים לתרום לקידום הכלכלה והביטחון של מדינת ישראל. "לתגליותיהם ולהשתתפותם בקהילה המדעית יש השפעה חוצת גבולות", אומר ראש בית הספר, פרופ' יוסי אזר. בית הספר מטפח שיתופי פעולה קרובים עם חברות כמו גוגל, אינטל, HP וחברות מובילות נוספות, בפרויקטים מחקריים, חילופי סטודנטים וגיוסי עובדים.

בשנת 2008, נקרא בית הספר על שמו של לן בלבטניק, איש עסקים מצליח ופילנטרופ ממוצא רוסי-יהודי, החי בארה"ב. תעוזתו היזמית של בלבטניק בהקמת תעשיות המשלבות תחומים כגון: משאבים טבעיים, מדיה, תקשורת, נדל"ן, טכנולוגיה ומדעי החיים, היא עדות ליכולת שלו לגשר על שדות ותרבויות שונים.

כפילנטרופ בעל נדיבות יוצאת דופן, הוא קידם מגוון רחב של מטרות חברתיות, חינוכיות, ונושאים יהודיים ותרבותיים בישראל, אירופה, רוסיה וארה"ב. בלבטניק הוכיח מחויבות עמוקה כלפי מדינת ישראל, בפעילותו למען קידום מצוינות בחינוך גבוה ובמחקר. "אנו גאים בשותפות שלנו עם מר בלבטניק, ומצפים להמשך מסורת זו של מצוינות והישגים ביחד איתו", אומר פרופ' אזר.

על תרומותיו המשמעותיות, יקבל לן בלבטניק אות כבוד, במהלך אירועי חבר הנאמנים שיתקיימו באוניברסיטת תל-אביב ב-6.6.13.

מהישגי בית הספר למדעי המחשב ע"ש בלבטניק 2008 - 2013

• מקום 6 בעולם באלגוריתמים