מכתב הרקטור אל ציבור תלמידות ותלמידי האוניברסיטה

עודכן: 15.03.2020

11.3.20

שלום רב,

הסמסטר השני של שנת הלימודים החל השבוע בצל הנחיות מחמירות של רשויות הבריאות בשל התפשטות מחלת הקורונה. אחדים מתלמידינו ומאנשי הסגל האקדמי והמנהלי בקמפוס מצויים בבידוד, ועל שורה של אירועים ציבוריים וכינוסים אקדמיים הוטלו מגבלות או קיומם אף נאסר. נערכנו לסייע לתלמידים המצויים בבידוד ולהעניק להם מענה מידי ואישי ככל הניתן, ולמותר לציין שהיעדרותם מהשיעורים תיחשב כהיעדרות מוצדקת.

כל תלמיד המצוי בבידוד או אף אובחן כחולה, מתבקש לדווח על כך בטופס מיוחד, וזאת כדי שנוכל לתת מענה מיטבי לכלל התלמידים שזהו מצבם. לאתר מידע אישי לסטודנט, לצורך דיווח על כניסה לבידוד >

מדובר, כידוע, במציאות דינמית, המשתנה מדי יום, ולפיכך אנו נערכים לאפשרות של הטלת מגבלות נוספות על פעילות ההוראה במוסדות להשכלה גבוהה. עיקר ההיערכות שלנו עד כה הינה בקידום אפשרויות של הוראה מרחוק, ואלו הצעדים שנקטנו בימים האחרונים:

• הנחייה לאפשר לצלם שיעורים לטובתם של תלמידים המצויים בבידוד.
  • הגדלה של מספר הכיתות שבהן מותקן ציוד צילום כדי לאפשר צילום וידאו ואף שידור חי ומוקלט של הרצאות.
  • בכיתות בהן מותקן צילום, ניתן לצלם את השיעורים לשימושם של תלמידים הנדרשים לשהות בבידוד. בכיתות אחרות אנו מיישמים פתרונות זמינים, למשל שימוש במצלמת מחשב נייד ועוד.

האוניברסיטה הודיעה גם לאנשי הסגל כי עליהם להיערך ללמידה מרחוק ומעמידה לרשותם לצורך זה שני כלים ללמידה מרחוק, ZOOM ו-UNICKO. אנו מבקשים כי גם אתם תתנסו בכלים אלו, על מנת שבעת הצורך תוכלו להשתמש בהם באופן מידי. התנסות כבר עכשיו בשני כלים אלו תקל עליכם בעתיד ותסייע לנו לתת מענה מהיר לשאלות תפעוליות ואחרות. מורים שיונחו על-ידינו להתחיל וללמד באמצעות כלים אלו, יידעו אתכם בכך, ואנו ממליצים כאמור כי תבדקו את תקינותם במחשב שלכם באופן שוטף.

מצ"ב תדריך לתלמידים בדבר התחברות לשיעורים באמצעות כלי הלמידה מרחוק.

קישור למדריך בתוכנת uniko

גישה למערכת ZOOM

בכל מקרה של שאלה או בעיה, ניתן לפנות למוקד התמיכה:

טלפון: 03-6405527

דוא"ל: virtualt@tauex.tau.ac.il

אנו נוסיף כמובן לעדכן את ציבור התלמידים והתלמידות בכל התפתחות, וניידע אתכם בכל הנחייה שנקבל מרשויות הבריאות.

אנו מבקשים את הבנתכם ואת שיתוף הפעולה שלכם.

יחד נתגבר ונצא מחוזקים.

בברכת חג שמח ובריאות טובה.

פרופ' אייל זיסר
סגן הרקטור