דבר הנשיא לסגלים באוניברסיטה מתאריך 17.3.20

עודכן: 23.03.2020

17.3.20

חברות וחברי הסגל האקדמי והסגל המנהלי, חברותי וחברי,

בעת כתיבת שורות אלה נראה כי האוניברסיטה תיסגר החל ממחר, ותעבור לעבודה במתכונת חירום. בהמשך היום, כאשר נדע יותר, תקבלו עדכון מפורט, כגון מי יכול להגיע לאוניברסיטה למרות הסגירה. חשוב לי להדגיש בפניכם את מה שבעיני הוא מובן מאליו: סגירת האוניברסיטה לא תשפיע כהוא זה על תוכניתנו להמשיך את ההוראה המקוונת, ובשום אופן לא נסתכן באבדן הסמסטר. חובתנו היא בראש ובראשונה לתלמידנו, ובכוונתנו לקיים אותה במלואה. אנחנו פועלים אף על מנת לסייע לתלמידים בכל המישורים האחרים. נעשה כמיטב יכולתנו שהפגיעה במחקר גם היא תהיה פחותה ככל שניתן.

האוניברסיטה שלנו הבינה לפני אחרים שיש להתכונן למעבר ללמידה מקוונת, ואני שמח לבשר לכם שמהלך זה כמעט והושלם, בניצוחם של הרקטור והמנכ"ל. המהלך נוהל בסדר מופתי, וגם אם ישנן חריקות פה ושם הן יתוקנו במהרה. דיקני הפקולטות, ראשי בתי הספר, ראשי המנהל והרכזים המנהלים, וכמובן הצוותים הטכניים השונים, עושים עבודה נהדרת, ואני עומד נפעם ונרגש אל מול שרואות עיני. אכן, בימים קשים מתגלים אנשים במלוא גדולתם.

הסתובבתי בימים האחרונים בקמפוס, וניהלתי שיחות כמעט עם כל ראשי היחידות (אשלים את הסבב בהמשך היום). התרשמתי לא רק מן התפקוד הנהדר של הסגל האקדמי אלא לא פחות מכך, מתפקודו של הסגל המנהלי. ומי שזקוק לתזכורת היא ניתנת לו בימים אלו במלוא העוצמה, שבלעדי הסגל המנהלי אין הוראה ואין מחקר. אני רוצה להבטיח לכם, חברותי וחברי מן הסגל המנהלי, שאני חושב עליכם כל העת, ונחוש בכוונתי להקל עליכם את התקופה הלא פשוטה הזו, ככל שרק אוכל. כולכם, סגל מנהלי וסגל אקדמי, יכולים לפנות אלי בכל עת.

אני גאה לעמוד בראש אוניברסיטת תל אביב בימים אלו, עוד יותר מאשר בימי שגרה. יחד נצלח תקופה זו, ומעז עוד ייצא (גם) מתוק: זוהי תקופה של אחדות, סולידריות חברתית, ואפילו של אהבה.

שלכם,

אריאל