חדשות ואירועים

ארועים באוניברסיטת תל אביב

למידע נוסף נא לחץ כאן

גב' טטיאנה אומן - פרס קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה לעבודת מוסמך מצטיינת.  

עבודת המוסמך של טטיאנה אומן - בהנחייתה של ד"ר הדס סערוני - בנושא "בחינת הקשר בין התנאים הסינופטיים ורמות זיהום אוויר מתחמוצת חנקן באזור תלאביב", נבחרה במסגרת תחרות עבודות מוסמך לקראת כנס היובל של האגודה הגיאוגרפית הישראלית כעבודה הראויה לפרס קתדרת חייקין לגאואסטרטגיה. הפרס יוענן לטטיאנה במושב הנעילה של כנס היובל של האגודה הגיאוגרפית, ביום שלישי 15 בדצמבר 2009.



הענקת Luke Howard award לפרופ' ביתן  

ב-15 באוגוסט הוענק לפרופ' ביתן פרס Luke Howard מטעם האיגוד הבינלאומי לקלימטולוגיה אורבנית
(I.A.U.C - The International Association for Urban Climate).
פרופ' ביתן הוא הישראלי הראשון שזוכה לקבל פרס זה. הפרס הוענק במעמד דיקאן הפקולטה למדעי הרוח, פרופ' שלמה בידרמן וראש החוג לגיאוגרפיה פרו'פ איל בן דור .עוד נכחו בטקס: פרופ' יצחק שנל, ד"ר הדס סערוני ודיתה ליבנה מהחוג לגיאוגרפיה.




ערב עיון לכבוד זכייתו של פרופ' אלישע אפרת בפרס ישראל לשנת תשס"ז  

ביום ה', 3 במאי, נערך בחוג יום עיון לכבוד זכייתו של פרופסור אלישע אפשרת בפרס ישראל. יום העיון עסק היבטים גיאוגרפיים של מדינת פלסטין :



מטרת ערב העיון לתאר ולנתח את ההיבטים הגיאוגרפיים של מדינת פלסטין העשויה לקום בעתיד בצד מדינת ישראל. הפיצול הגיאוגרפי האפשרי והמרחק בין שני חלקיה מעלים שאלות גיאוגרפיות יוצאות דופן באזורנו בכל האמור בתפקודה של ישות מרחבית שתיקרא מדינה. לתפקודה של מדינת פלסטין גם השלכות חשובות על תפקודה של מדינת ישראל. מכך נובעות השאלות הבאות:
- האם ניתן לקיים מדינה כזו בגבולות הגיאוגרפיים של הקו הירוק?
- האם ניתן לשפר מעמדה של מדינת פלסטין על ידי שינויים בקו הירוק?
- באילו אמצעים פיסיים ואחרים ניתן לגשר בין שני חלקי המדינה על מנת לאפשר קיומה מבחינה תפקודית?
- חילופי שטחים כאופציה ?
- מה מלמד הנסיון בעולם על עתידן של מדינות מפוצלות שלהן מובלעות או שטחים חוץ - טריטוריאלים?
- ירושלים כעיר בירה מחולקת?

בין המשתתפים ביום העיון:
פרופ' דני לויתן - רקטור אוניברסיטת תל אביב , ד"ר יוסוף ג'בארי - הטכניון, פרופ' גדעון ביגר - אוניברסיטת תל אביב , פרופ' משה ברוור - אוניברסיטת תל אביב, ד"ר ראסם חמייסי - אוניברסיטת חיפה: . פרופ' עמירם גונן - האוניברסיטה העברית:

חוברת מרחבים מס. 6 בנושא אקלים וסביבה -מוקדשת לפרופ' אריה ביתן | 

חוברת מרחבים מס. 6 יצאה לאור לכבוד פועלו רב השנים של פרופ' אריה ביתן ועסקת במגוון תחומי אקלים וסביבה.
החוברת , בעריכתם של ד"ר הדס סערוני וד"ר עודד פוצ'טר, מאגדת מחקרים עדכניים, תיאורטיים ויישומיים בנושא.
המחקרים קובצו לחמישה שערים המביאים לידי ביטוי תחומי מחקר מרכזיים בקלימטולוגיה התיאורטית, היישומית והרגיונלית,
ובמרכזם זה של ארץ ישראל:
1. קלימטולוגיה אורבנית (אקלים העיר)
2. תכנון ובנייה תואמי אקלים
3. תעוקות אקלימיות והיבטים אקלימיים של זיהום אוויר
4. קלימטולוגיה רגיונלית
5. סוגיות בנושא הגשם בישראל
במחקרים המוצגים בחוברת השתתפו 49 חוקרים מישראל וברחבי העולם - גרמניה, ספרד, פורטוגל, מכסיקו וארה"ב.

29 ביוני 2006 | סיור גבולות - סגל וסטודנטים בהדרכת פרופ' גדעון ביגר

הטיול המסורתי לסיום שנת הלימודים של חברי החוג ותלמידיו נערך ב-29 ליוני 2006. את הטיול הנחה פרופ' גדעון ביגר וסייע בידו ד"ר מייק רומן. כותרת הסיור "גבולות בירושלים" החל בלטרון, שם הרצה גדעון על שיונויי קו הגבול והציג מפות שונות עם קויי גבול ואזורי הפקר בבקעת לטרון. כן הסביר גדעון כי הנסיעה בקטע לטרון בכביש 1 איננה תחת החוק הישראלי ולפיכך לא מוצבות שם מכמונות מהירות. לאחר מכן עלינו לתצפית על הר אדר מהאנדרטה לחטיבת הראל שפרצה את הדרך במלחמת ששת הימים והתבוננו בגבול המתהווה בין ישראל לרשות. כן צפינו בשינויי גבול המתבצעים לפי תווי היישובים שסופחו דה פאקטו לישראל על ידי התישבות מסיבית שנעשתה לאחר מחלמת ששת הימים. משם המשכנו לירושלים, במפגש עם כבישים : עוקף רמאללה ועוקף ירושלים והתוודענו למסלולים בלתי אפשריים של תחבורה בין שני עמים. כן ראינו את החומה בבניתה. מכוערת ומכערת. הורסת נוף ומפרידה בין אזורים ללא הגיון גיאוגרפי או אקולוגי. רובנו הסכמנו שהיא עשויה להיות בכיה לדורות, אם כי מובן לכולם הרציונאל בהקמתה. משם נסענו למפגש הגדר עם הדרך הישנה המוליכה מירושלים לים המלח, אשר חותכת את החיים ללא הגיון אנושי. ההגיון הכרטוגרפי לא נשמע משכנע. והשער שנפער בחומה מרוחק כ-100 מטר משער הגיוני שהיה צריך להיפער ולחבר את הכביש מזרח מערב של הדרך המוליכה לים המלח. תכנון שנעשה כדי להכעיס. על החומה ניתן למצוא כתובות גראפטי מעניינות. דרך ואדי ג'וז נסענו לשער ציון וירדנו לגיא בן הינום שם חשף גדעון סקופ לא ידוע: מנהרה סודית נחפרה לפני ששת הימים מתחת לגיא בן הינום עד לשער ציון ודרכה הגיע ראשונים לעיר העתיקה, גדוד צנחנים מהחטיבה הירושלמית אשר חדרו והגיעו לרובע היהודי לפני מוטה גור וחבריו (שכידוע פרצו דרך שער האריות לכותל המערבי). מוטה גור זכה לתהילה, לדיברי גדעון, היות ובפמליתו היו עיתונאים רבים, רב עם שופר והכרזת קשר דרמטית. משם נסענו לשכונת א- טור בה ראינו כיצד נחתכת השכונה, ללא גבול פיזי אבל עם גבול מנטלי ארכינטקטוני אנושי. משם המשכנו לתצפית על העיר העתיקה והחומה הנבנית מארמון הנציב, שילמנו 2 ש"ח עבור שרותים ,אכלנו ארוחה קיבוצית במסעדה ירושלמית לא ממוזגת, ערכנו דיון על תקציב החוג בניצוחם של שני ראשי החוג לשעבר :פרופ' ביתן ופרופ' ביגר, וחזרנו הביתה.

17 יוני 2005 | סיור גבולות - סגל וסטודנטים בהדרכת פרופ' גדעון ביגר

תמונות פנורמיות של רוני שדה
ראה 40 תמונות נוספות של רוני שדה ולנה בננסון
תחנה ראשונה - חמת גדר
תחנה שניה - נהריים
תחנה שלישית - ג'ילאבון, גלבוע

לראש העמוד     צור קשר