הסרט הישראלי "בלקאאוט" זכה במקום הראשון בתחרות הבינלאומית ה-17 של סרטי סטודנטים

את הסרט "בלקאאוט" כתבה וביימה עדי קוטנר מהחוג לקולנוע ולטלוויזיה של אוניברסיטת תל-אביב

24 יוני 2015
מתוך הסרט "בלקאאוט" בבימויה של עדי קוטנר
החודש התקיים הפסטיבל הבינלאומי ה-17 לסרטי סטודנטים, המנוהל על ידי החוג לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב. בטקס הנעילה, שבמהלכו הוענקו הפרסים בקטגוריות השונות, זכה בפרס הגדול, לראשונה מאז 2010, סרט מישראל. מדובר בסרט "בלקאאוט" שביימה עדי קוטנר מאוניברסיטת תל-אביב. "הפרס ניתן על מנת לעודד את הרוח החופשית של הסרט", כתבו השופטים. "מדובר בסרט רגיש, חושני ומרגש המאופיין בשימוש אנרגטי במבע קולנועי. זהו סרט מסע אמיתי הנע בין אמוציות סוחפות לבין צחוק כן בקצב ייחודי, תוך שימוש במוזיקה נהדרת ותחושת ריחוף תמידית במהלך כל המסע". סכום הפרס שבו זכתה קוטנר הוא 30 אלף שקל.

בסך הכול חולקו בפסטיבל פרסים בסך 150 אלף שקל במסגרת שלוש תחרויות מרכזיות - הבינלאומית, הישראלית ותחרות הסרט העצמאי הקצר. כל תחרות הייתה מחולקת לקטגוריות משנה: בימוי, צילום, עריכה, תסריט ופרס חביב הקהל.

בפרס הסרט הטוב ביותר בקטגוריית הסרט העצמאי הקצר זכה "הקו של גרייס" בבימויו של רותם קפלינסקי. "זהו סרט קליל, זורם, משעשע להפליא ועם זאת מעלה שאלה: עד כמה בעצם נשארו הנשים שבויות בעצמן באוסף דימויים גברי, כאשר הדרך אל החופש עוד ארוכה", כתבו השופטים. בפרס הסרט העלילתי הטוב ביותר במסגרת התחרות הישראלית לסרטי סטודנטים, זכה "בית שלישי" בבימויו של יאיר פרידמן מהמדרשה בבית ברל. השופטים כתבו עליו כי מדובר בסרט "אמיץ, המצליח לגעת בנושא מורכב באמצעות בימוי רגיש ומשחק מצוין, הסרט משכיל לשלב בין אירוניה סוריאליזם והומור, ובכך מייצר חוויה רגשית משמעותית".

הפסטיבל, שנמשך שבוע ימים, נפתח בטקס חגיגי בגן הפסגה ביפו. במהלך הערב הוקרנו שלושת הסרטים הראשונים שנוצרו בפרויקט "פרולוג", מסגרת לעשיית סרטים קצרים שנוסדה בשנה שעברה על-ידי הפסטיבל בשיתוף קרן מקור ו"יס", מתוך שאיפה לקדם יוצרים צעירים ואת מעמדו של הסרט הקצר בישראל. בשנה שעברה יצאו לדרך שלושה סרטים, יוצריהם זכו לליווי מקצועי לאורך כל שלבי העשייה, וכאמור - הקרנת הבכורה התקיימה בטקס הפתיחה של הפסטיבל.

הפסטיבל אירח גם השנה מספר אורחי כבוד מרחבי העולם: הבמאי האמריקני הנחשב האל הארטלי; העורך האמריקני דילן טיכּנור; הבמאי והמפיק המקסיקני מישל פרנקו; הצלם הפולני ריצ'ארד לנצ'בסקי; המפיק הישראלי רם ברגמן; התסריטאית האמריקנית קייט ברנאו; המפיקה האמריקנית אפי בראון; היוצר וחוקר התקשורת הספרדי ד"ר ארנו ג'יפרו; והיוצר והעיתונאי  ההולנדי מרטיג'ן ואן טול.