כוח המוח: התחרות הארצית לבני נוער בתחום מדעי המוח התקיימה באוניברסיטת תל-אביב

הזוכה בתחרות היא רינה סבוסיטאנוב מתיכון רוגוזין באשדוד, תלמידת תכנית אלפא בנוער שוחר מדע באוניברסיטת תל-אביב

01 אפריל 2015
כוח המוח: התחרות הארצית לבני נוער בתחום מדעי המוח התקיימה באוניברסיטת תל-אביב
הזוכים בתחרות עם פרופ' אילנה גוזס והדוקטורנית טל אירם

התחרות הארצית לבני נוער בתחום מדעי המוח התקיימה לאחרונה בבניין גילמן בהשתתפות 10 פיינליסטים שנבחרו מבין מאות משתתפים ונדרשו לענות על מגוון שאלות בתחום מדעי המוח. הזוכה, רינה סבוסיטאנוב מתיכון רוגוזין באשדוד, תלמידת תכנית אלפא בנוער שוחר מדע באוניברסיטת תל-אביב, תזכה לטוס לתחרות הבינלאומית בנושא מדעי המוח שתתקיים בחודש אוגוסט באוסטרליה, בהשתתפות תלמידי תיכון מעשרות מדינות בעולם. התחרות העולמית מתקיימת מדי שנה במקביל לכנס מדעי של אגודות בינלאומיות למדעי המוח, ותהיה זו הפעם הראשונה שנציג ישראלי ישתתף בתחרות.

"הקמנו קורס על מדעי המוח, שמטרתו הייתה להכשיר את התלמידים לתחרות ולהעשיר את הידע שלהם בנושאי מדעי המוח", מספרת פרופ' אילנה גוזס מהחוג לגנטיקה מולקולארית של האדם ולביוכימיה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אשר ריכזה את התחרות הארצית. מרצי הקורס היו סטודנטים מצטיינים מבית ספר סגול למדעי המוח וממכון דודיסון במכון ויצמן, שפעלו תחת שרביטה של טל אירם, דוקטורנטית מצטיינת בביה"ס סגול למדעי המוח ותחת חסותה האקדמית של פרופ' גוזס עצמה. הקורס כלל שלושה ימי עיון מרוכזים במשך חופשת הסמסטר.

"נחשפנו להתעניינות אדירה בקרב התלמידים" בהרשמה ובמהלך הקורס מספרת פרופ' גוזס. לדבריה, נרשמו לתחרות כ-400 בני נוער בכיתות י'-יב' ו-200 מהם השתתפו בקורס מאילת ועד נהריה. לאחר הקורס, התלמידים הוזמנו למבחן ממיין בכתב ומתוכם נבחרו 10 תלמידים מצטיינים שהשתתפו בגמר. שופטי התחרות היו נשיאי האגודה הישראלית למדע המוח בעבר ובהווה: הנשיא הנוכחי פרופסור גל ריכטר-לוין, הנשיאה היוצאת פרופסור אסתר שוהמי והנשיאים לשעבר דוקטור גבריאל אמיתי ופרופ' גוזס.

לצד רינה סבוסיטאנוב, שזכתה כאמור במקום הראשון, זכו שני תלמידים במקום השני: דנה צייטלין מתיכון דה שליט ברחובות ותכנית מדעני העתיד של נוער שוחר מדע באוניברסיטה, שזכתה בנסיעה למחנה מדע בקיץ תרומת מכון דודיסון, שנתן חסות ארגונית רחבה לכל ארגון הקורס והתחרות; ושקד עירוני מתיכון ליאו-בק בחיפה, תלמיד לתואר ראשון למחשבים באוניברסיטת חיפה, שזכה בקורס קיץ בנוער שוחר מדע בתל-אביב.