הסרט "אחורה" של דנה גלמן זכה בציון לשבח בפסטיבל IDFA

הסרט השתתף בתחרות הקצרים הרשמית בפסטיבל IDFA, הנחשב לפסטיבל הסרטים החשוב ביותר בתחום הדוקומנטרי

25 נובמבר 2018

"אחורה", סרטה של דנה גלמן, סטודנטית בבית הספר לקולנוע ולטלוויזיה ע"ש סטיב טיש של אוניברסיטת תל אביב, שהוקרן במסגרת תחרות הסטודנטים בפסטיבל IDFA בבכורה בינלאומית, זכה אמש בפרס ציון לשבח מיוחד מטעם השופטים על סך 2500 €. בתחרות הסטודנטים הוצגו 12 סרטים, מתוכם "אחורה" היה הסרט הישראלי היחיד. פסטיבל IDFA לסרטי תעודה נחשב לאחד היוקרתיים והמובילים בתחומו ומהפלטפורמות הגדולות ביותר לחשיפת סרטי תעודה.

"אחורה" (16 דק') מספר על משבר הפליטים בארץ ומתאר לילה אחד בו מאות מהגרים ממתינים מול לשכת רישום האוכלוסין וההגירה, עבור הסיכוי הזעיר שיצליחו לעבור את דלתות הלשכה ולקבל מעמד של פליטות.

גלמן אינה הבוגרת היחידה של בית הספר שהשתתפה בפסטיבל הנחשב. גם הבמאי והבוגר רמי א. כץ הקרין את סרטו "סיבת המוות" בבכורה בינלאומית. את הסרט צילמו הבוגרים רמי קצב ואיתי רזיאל. בתחרות הרשמית בפסטיבל השתתף גם סרטו המטלטל של תומר היימן "יונתן אגסי הציל את חיי", שצולם על ידי בוגר בית הספר, עדי רייס, ונערך על ידי הבוגר אלכס קוסיד.