גם השנה אוניברסיטת תל אביב ראשונה בארץ בתעסוקת בוגרים

מדד התעסוקתיות של QS לשנת 2020 קובע: אוניברסיטת תל אביב במקום הראשון בארץ בתחום תעסוקת בוגרים
25 ספטמבר 2019
אוניברסיטת תל אביב - ראשונה בארץ בתעסוקת בוגרים

חברת QS, אחת משלוש החברות המובילות בדירוגים הבינלאומיים של אוניברסיטאות, פרסמה את הדירוג הבינלאומי של התעסוקתיות של בוגריהן. על פי דירוג זה, אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום הראשון בין האוניברסיטאות הישראליות ובקבוצת המקומות 120-111 בעולם.

QSהחלה לפרסם לפני שלוש שנים את דירוג התעסוקתיות של האוניברסיטאות. הדירוג מורכב מחמשה גורמים: מוניטין בקרב מעסיקים (שמשקלו 30%), הישגים של בוגרים (25%), שותפויות עם מעסיקים (25%), קשרי מעסיקים עם סטודנטים (10%) ושיעור תעסוקת בוגרים (10%).

אוניברסיטת תל אביב עלתה בעקביות בדירוג: 200-151 בשנת 2017, 150-141 בשנת 2018 ו-140-131 בשנת 2019.

.

שני המרכיבים שבהם אוניברסיטת תל אביב מצטיינת במיוחד הינם שיעור תעסוקת בוגרים – מקום 44 בעולם, והישגי בוגרים במקום 62.

הדירוג הזה מצטרף להישג נוסף של בוגרי אוניברסיטת תל אביב: מקום 8 בעולם, וראשון מחוץ לארה"ב, בדירוג שפרסמה בחודש שעבר חברת פיצ'בוק (Pitchbook) למספר הבוגרים שגייסו הון לסטארטאפים שהקימו.

לדירוג המלא >