רכב מרוץ שבנו סטודנטים בביה"ס להנדסה מכנית השתתף בתחרות באיטליה

רכב פורמולה, שתוכנן ונבנה על ידי קבוצת סטודנטים בביה"ס להנדסה מכנית, השתתף בתחרות הפורמולה SAE מטעם איגוד מהנדסי הרכב העולמי בספטמבר 2013

11 נובמבר 2013

בשבוע שעבר נערכה בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואדלר פליישמן תצוגה חגיגית של מכונית הפורמולה שתכננו ובנו סטודנטים מביה"ס להנדסה מכנית. במהלך השנה האחרונה התאגדה קבוצה של 13 סטודנטים לתואר ראשון בביה"ס להנדסה מכנית של אוניברסיטת תל-אביב, אשר יזמו את הפרויקט TAU Racecar Design. הפרויקט, הראשון בהיקפו בפקולטה, כלל תכנון רכב מרוץ על בוריו, והתחיל מביסוס מאגר מידע ומחקר מקיף על תחומי הרכב השונים, כגון שלדה, מתלים, היגוי ומערכות ההנעה.

במהלך השנה במסגרת פרויקט הגמר, תכננו הסטודנטים את מערכות הרכב השונות, ובחודש מאי 2013 החלו בייצור הרכיבים שתכננו. הקבוצה השקיעה מאמצים רבים בגיוס תמיכה לטובת מימוש הפרויקט, כולל מערך שיווק ופרסום, במסגרתו עודכנו פעילויות הקבוצה בבלוג, לצד חשיפה בעיתונות, קמפיין גיוס המונים באתר "מימונה" ועוד. לצד סיוע הפקולטה להנדסה ודקאנט הסטודנטים, גם יצרו הסטודנטים קשרים עם חברות שונות בתעשייה, וכך אפשרו את בניית הרכב והגעה לתחרות בחו"ל.

מהמעבדה למסלולי המרוץ

תחרות הפורמולה SAE בה השתתפו, מיועדת לסטודנטים להנדסה מרחבי העולם. במסגרת התחרות הסטודנטים מדומים לחברות פיתוח וייצור רכב, ונדרשים לייצר אב טיפוס בהתאם למפרט דרישות תובעני, להציגו לחבר שופטים המורכב מגורמים בכירים בתעשיית הרכב העולמית, ולהוכיח את ביצועיו במסגרת נהיגה במספר מרוצים.

הניקוד בתחרות מוענק הן על ביצועי הרכב על מסלול המרוץ והן על ביצועי הקבוצה ברמת התכנון ההנדסי והייצור, בעלויות הייצור והצגה אטרקטיבית למשקיעים פוטנציאליים. קבוצת TAU Racecar Design זכתה במקום ה-31 מתוך 47 קבוצות מדורגות בתחרות באיטליה, כשהתחרו לצידם קבוצות בעלות ניסיון רב שנים בתחום הנדסת הרכב.

רכב פורמולה מודל 2014

הישגים ייחודיים לקבוצה נרשמו במבחן ה-Design, שבו נבדק התכנון ההנדסי, והקבוצה גרפה מקום 15 מתוך 47. כמו כן, במבחן ה-Cost (ניתוח עלויות הרכב ועלויות הייצור) זכתה הקבוצה במקום 8 מתוך 47. הישג מרשים ביותר לקבוצה חסרת ניסיון.

כעת הסטודנטים הבוגרים מתכננים כנס גיוס סטודנטים לדור נוסף במטרה להקים קבוצה חדשה שתבנה ותייצר רכב בשנת 2014 ותשתתף גם היא בתחרות הפורמולה SAE.