איילת גושן-גונדר, בוגרת האוניברסיטה, זכתה בפרס ספיר לספר ביכורים לשנת 2012

גושן-גונדר, בוגרת האוניברסיטה ומתמחה בשירות הפסיכולוגי בדקאנט הסטודנטים, זכתה בקטגוריית ספר ביכורים על ספרה "לילה אחד, מרקוביץ"

20 דצמבר 2012

ברכות לאיילת גושן-גונדר על זכייתה בפרס ספיר לספר ביכורים לשנת 2012. ועדת השיפוט של פרס ספיר לספרות של מפעל הפיס בראשות פרופ' גבריאלה שלו בחרה את איילת גושן גונדר כזוכה בקטגוריית ספר ביכורים על ספרה "לילה אחד, מרקוביץ" .

איילת גונדר גושן סיימה תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה באוניברסיטת תל-אביב, והיא עושה כרגע התמחות בשירות הפסיכולוגי בדקאנט הסטודנטים. בנימוקי הוועדה נכתב על ספרה "לילה אחד, מרקוביץ" כי "הוא רומן מבריק ואירוני בעל מודעות לשונית דקה, ובעל חוש 'לציטוט' היסטורי רלוונטי העוסק בימי העלייה הבלתי לגאלית ערב מלחמת העולם השנייה, וביחסי הממסד הארץ ישראלי המתגבש עם ההוויה האירופית היהודית. סיפור הירואי למחצה המציג את חייו של אנטי גיבור ברגע בו זכו בחסד שאינו חסד, בשטר זוהר שאול שאי אפשר לפדותו באושר. ספר אמיץ וחכם המציג בפרספקטיבה אירונית עולם שחלף ללא שוב".