פרופ' פנחס אלפרט הוא החוקר הישראלי הראשון שזכה במדליית בירקינס היוקרתית

המדליה היוקרתית נחשבת לאחד הפרסים היוקרתיים והחשובים בעולם בתחום מדעי האטמוספירה

31 דצמבר 2017
פרופ' פנחס אלפרט הוא החוקר הישראלי הראשון שזכה במדליית בירקינס היוקרתית

האגודה הגיאופיזית האירופית (EGU) תעניק לפרופ' פנחס אלפרט מאוניברסיטת תל אביב את מדליית בירקנס לחקר מדעי האטמוספירה. פרופ' אלפרט הינו הישראלי הראשון שזוכה במדליה היוקרתית - אחד הציונים לשבח החשובים בעולם בתחום זה.

"זה באמת מרגש מאוד," אומר פרופ' אלפרט, "לא האמנתי שאזכה, אבל כך החליטו. מדובר במדליה יוקרתית, שרבים המתחרים עליה, ומהווה את אחד הפרסים הגבוהים ביותר בתחום. לכבוד הוא לי להיות הישראלי הראשון שזוכה במדליית בירקנס".

המדליה תוענק לפרופ' אלפרט במסגרת הכנס השנתי של האגודה הגיאופיזית האירופית, שייערך בחודש אפריל בווינה, בהשתתפות עשרות אלפי חוקרים מ-22 דיסציפלינות בתחומי מדעי כדור הארץ, המדעים הפלנטריים ומדעי החלל. מדליית בירקנס, המוענקת בתחום מדעי האטמוספירה, נקראת על שם הפיזיקאי הנורווגי וילהלם בירקנס, שנחשב לאבי המטאורולוגיה המודרנית.

שיטה חדשנית לחיזוי תופעות אטמוספיריות

פנחס אלפרט הוא פרופסור בחוג לגיאופיזיקה בבית הספר למדעי כדור הארץ בפקולטה למדעים מדוייקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר. בין היתר, פיתח שיטה חדשה, המאפשרת חיזוי תופעות תוך כדי בידודם של תהליכים סינרגיים באטמוספירה באמצעות סימולציות נומריות - שיטה המשמשת כיום קבוצות מחקר רבות בעולם.

פרופ' אלפרט הוא מיוצריה של שיטה חדשנית לניטור דפוסי ממטרים ולחות אטמוספירית באמצעות תשתיות סלולריות. בנוסף, בעשורים האחרונים התחקה פרופ' אלפרט אחר סיבותיה של תופעת העמעום העולמי - הירידה ההדרגתית בכמות קרינת השמש המגיעה לפני כדור הארץ. במחקרו הוכיח פרופ' אלפרט שהעמעום הוא מעשה ידי אדם, ונגרם בעיקרו על-ידי חלקיקי אירוסול אורבניים שנפלטים לאטמוספירה.