ראשונים במענקי המחקר היוקרתיים של האיחוד האירופי לחוקרים צעירים

ארבעה חוקרים צעירים ושישה חוקרים צעירים-בכירים (Consolidators) מאוניברסיטת תל אביב זכו במענקי מחקר של ה-ERC לשנת 2018

17 פברואר 2019
ראשונים במענקי המחקר היוקרתיים של האיחוד האירופי לחוקרים צעירים
זוכי מענקי ה-ERC עם הנהלת האוניברסיטה
אוניברסיטת תל אביב במקום הראשון בישראל במענקי ERC לחוקרים צעירים ובמקום הרביעי מבין 172 מוסדות מחקר אירופיים, אחרי המכון הלאומי למחקר מדעי בצרפת (CNRS), מכון מקס פלנק בגרמניה ואוניברסיטת קיימברידג' בבריטניה.

המענקים ניתנים במסגרת "הורייזן 2020" – תוכנית הדגל של האיחוד האירופי למחקר ולפיתוח, והם מן הגדולים והיוקרתיים בעולם. כל מחקר אישי פורץ דרך זוכה בסכומים הנעים בין 1.5 ל-2.5 מיליון יורו. מענקי המחקר לחוקרים צעירים ניתנים לחוקרים שטרם חלפו שבע שנים מסיום הדוקטורט שלהם, ומענקי המחקר לחוקרים צעירים-בכירים ניתנים לחוקרים שסיימו את הדוקטורט לפני שבע עד 12 שנים.

"אנחנו גאים לבשר שהשנה שישה מתוך 18 החוקרים הצעירים-בכירים שהגשנו זכו במימון המכובד", אומרת עינת רון, מנהלת מדור האיחוד האירופי ברשות המחקר של האוניברסיטה, ומוסיפה "האוניברסיטה מציעה לחוקרים ליווי החל משלב החשיבה על הרעיון להצעה ל-ERC, דרך הכתיבה, עריכת ההצעה מבחינה לשונית וגרפית וסיוע בהגשת ההצעה במערכת האלקטרונית. לאחרונה גם יצרנו מדריך למגישים, אשר מאגד בתוכו הרבה מהתורה שבעל פה המצויה בידינו".

ארבעת החוקרים הצעירים שזכו למענקי המחקר היוקרתיים של האיחוד האירופי הם ד"ר שירי צ'צ'יק, ד"ר פבל גינצבורג, ד"ר יהונתן ברנט וד"ר דניאל דויטש. ששת החוקרים הצעירים-בכירים שזכו במענק הם: פרופ' יובל אבנשטיין, פרופ' עודד רכבי, פרופ' ענת הרשקוביץ, פרופ' אודי קימרון, פרופ' אודי נקר ופרופ' אמיר גלוברזון.

מענקי ERC לחוקרים הבכירים עדיין לא נקבעו ונמצאים בהליך שיפוט.