ביה"ס סגול למדעי המוח מצטרף לקמפוס האירופאי

ביה"ס סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל-אביב התקבל כשותף לרשת המכונים השייכים לקמפוס האירופאי למדעי המוח

24 אוקטובר 2012
בית הספר סגול למדעי המוח מתחדש

בית הספר סגול למדעי המוח סיים את השלב הראשון בתהליך ההצטרפות למפה העולמית בתחום מדעי המוח עם התקבלותו כשותף לרשת המכונים השייכים לקמפוס האירופאי למדעי המוח - European Neuroscience Campus Network (ENC-Network). בקמפוס משתתפים מכונים מובילים מאירופה כמו ETH בציריך, מקס פלנק בגוטינגן, charite בברלין ועוד.

בשלב הראשון יוכלו סטודנטים מבית הספר למדעי המוח באוניברסיטת תל-אביב לבצע עבודת מחקר בכל אחת מהמעבדות השייכות לקמפוס האירופאי במסגרת רוטציות, כחלק מתכנית הלימודים שלהם. בנוסף יוכלו הסטודנטים להשתתף בקורסים המוצעים על-ידי האוניברסיטאות המשולבות בקמפוס האירופאי, ולקחת חלק בכינוסים מדעיים המאורגנים במסגרת זו. כבר בחודש אפריל הוזמנו הסטודנטים של בית הספר סגול להשתתף בכינוס ראשון המאורגן ע"י סטודנטים לדוקטורט בקמפוס האירופאי.

בשלב השני יציע בית הספר סגול לסטודנטים בינלאומיים המצטרפים לקמפוס האירופאי, לקיים רוטציה או עבודת דוקטורט בכל אחת ממעבדות מדעי המוח בבית הספר סגול, ולהשתתף בקורסים בבית הספר שיועברו בשפה האנגלית.

מדברי פרופ' אורי אשרי, ראש בית הספר: "אני מקווה שיוזמה זו תגביר את שיתופי הפעולה המדעיים בין האוניברסיטאות ותגדיל את מספר הסטודנטים והפוסט דוקטורנטים הבינלאומיים שמגיעים לאוניברסיטת תל-אביב".