ספר חדש מאת גרשון ברין

"רעואל וחבריו - פרשנים יהודיים מביזנטיון מסביבות המאה העשירית לספירה" - ספר חדש בהוצאה לאור של אוניברסיטת תל-אביב ע"ש חיים רובין

03 יולי 2012
"רעואל וחבריו - פרשנים יהודיים מביזנטיון מסביבות המאה העשירית לספירה"

בימים אלה יוצא לאור ספר חדש של ההוצאה לאור של אוניברסיטת תל-אביב ע"ש חיים רובין: "רעואל וחבריו - פרשנים יהודיים מביזנטיון מסביבות המאה העשירית לספירה" מאת גרשון ברין.

חידושים שופכי אור על פרשנות המקרא

במאה העשירית ולאחריה עסקה חבורה של מלומדים יהודים, שחיו תחת שלטונה של הקיסרות הביזנטית, בפירוש המקרא. הפירוש שהוציאו מתחת ידיהם הוא הראשון המגיע אלינו בעברית מארצות הנוצרים בתקופת ימי הביניים. רק שם אחד מבין חבריה, רעואל, נודע לנו על פי כתבים אלה. רעואל ופרשנים אחרים כתבו פירושים למקרא, שיש בהם חידושים בעלי חשיבות השופכים אור על שלב חשוב בהתפתחות פרשנות המקרא היהודית.

גרשון ברין הוא פרופסור אמריטוס במגמה למקרא, בחוג לתרבות העברית, באוניברסיטת תל-אביב. הוא שימש כראש החוג למקרא באוניברסיטה, פירסם ספרים בתחום הנבואה הקלאסית, המשפט המקראי, המגילות הגנוזות ופרשנות המקרא של ימי הביניים, ועוד מאמרי מחקר רבים בתחומים השונים של חקר המקרא.

למידע נוסף >>