אוניברסיטת תל אביב העניקה את פרס קדר לעידוד מצוינות במחקר

ארבעה חוקרים וחוקרות זכו בפרס על הישגים פורצי דרך בתחומי מחקריהם

14 ינואר 2021

במסגרת אירועי חבר הנאמנים המקוונים, אוניברסיטת תל אביב העניקה את פרס קדר לעידוד מצוינות במחקר לארבעה חוקרים מצטיינים. ועדת הפרס בחרה את הזוכים על פי הקריטריונים הבאים: מחקר פורץ דרך, חוקר יוצא דופן, איכות ההוראה (הן ההוראה הפרונטלית והן הנחיית סטודנטים לתארים מתקדמים), קבלת מענקי מחקר מקרנות תחרותיות, איכות וכמות הפרסומים המדעיים (מאמרים ו/או ספרים) ומעמד בקהילה המדעית העולמית (הרצאות בכנסים וחסויות ממדענים מובילים).

הפרס, המוענק מדי שנה (זו השנה השישית ברציפות) נחלק לשתי קטגוריות – מדעים ומדעי הרוח והאדם. הוא ניתן לחוקר\ת בכיר\ה ולחוקר\ת צעיר\ה בכל אחת מהקטגוריות. הפרס הינו תרומת ד"ר אברהם קדר, מחנך ובוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, ומוענק באמצעות מענק של קרן נעמי, לזכרה של אשתו ד"ר נעמי פראוור קדר, מומחית לספרות ילדים ביידיש אשר הקדישה את חייה לחינוך.

בקטגוריית החוקרת הבכירה במדעים זכתה פרופ' רונית סצ'י פאינרו, ראשת המעבדה לחקר סרטן וננו-רפואה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, על עבודתה פורצת הדרך בתחום הסרטן ובפיתוח מערכת ננו-טכנולוגית חדשנית להובלת תרופות שמגבירה משמעותית את יעילות הטיפול בסרטן.

בקטגוריית החוקר הצעיר במדעים זכה פרופ' טל אלנבוגן, ראש המעבדה לננו אלקטרואופטיקה בבית הספר להנדסת חשמל שבפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן, על מחקרו פורץ הדרך של יצור ושליטה בגלי טרה-הרץ באמצעות חומרים ננומטרים.

בקטגוריית החוקר הבכיר במדעי הרוח זכה פרופ׳ ישי רוזן-צבי, מבית הספר למדעי היהדות וארכיאולוגיה בפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, על תרומתו הרבה כחוקר תלמוד ומחקריו העוסקים בעמדת הרבנים בנושאי מגדר ומיניות.

בקטגוריית החוקרת הצעירה במדעי הרוח זכתה פרופ' עילית פרבר מהחוג לפילוסופיה בפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, על מחקריה העוסקים בפילוסופיה של הרגשות ובפרט, במלנכוליה, כאב וסבל, וזאת מתוך פרספקטיבה של השפה.

אות הצטיינות לחוקרי וחוקרות אוניברסיטת תל אביב

פרופ' יואב הניס, ראש הקתדרה לביולוגיה של התא ע"ש זלמן ויינברג בביה"ס לנוירוביולוגיה, ביוכימיה וביופיזיקה, אמר: "פרס משפחת קדר (The Kadar Family Award) הינו פרס בעל אופי ייחודי, אשר נודעת לו השפעה חיובית ומשמעותית על קידום ההצטיינות במחקר ובהוראה באוניברסיטת תל אביב. הפרס קנה לו תוך תקופה קצרה יחסית מקום של כבוד באוניברסיטה, והזכייה בו מהווה דרך לציין ולעודד את חוקרי האוניברסיטה המצטיינים בתחומים השונים והרחבים הנחקרים באוניברסיטה."

"המועמדים לפרס מוגשים מדי שנה על ידי הדיקנים של הפקולטות השונות לוועדה בלתי תלויה ומולטי-דיסציפלינרית בראשות סגן הנשיא למחקר, אשר חבריה הינם מהחוקרים הבולטים בתחומים השונים, שכבר זכו בפרסים רבים ושונים. הצלחת הפרס והשפעתו מתבטאים הן במועמדים המצוינים המתחרים עליו מדי שנה (ועושים "כאב ראש" חיובי לוועדה), והן בכך שמרבית הזוכים בפרס זכו לאחר מכן גם בפרסים ארציים ובמענקים בינלאומיים מכובדים ביותר. כולנו תקווה כי הפרס ימשיך להיות אבן שואבת ואות הצטיינות לחוקרי אוניברסיטת תל אביב".