אוניברסיטת צ'ינגואה בביג'ינג העניקה תואר פרופסור כבוד לפרופ' יוסף קלפטר

פרופ' קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, הוא הישראלי הראשון הזוכה בתואר כבוד יוקרתי זה של צ׳ינגואה

11 יוני 2018
נשיא צ'ינגואה, פרופ' צ'יו יונג (מימין) מעניק את התואר לפרופ' יוסף קלפטר (צילום: יח"צ)

בטקס מרשים שהתקיים בשבוע שעבר, העניקה אוניברסיטת צ'ינגואה, בבייג'ין, סין, תואר פרופסור כבוד לנשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' יוסף קלפטר. התואר הוענק לו על ידי נשיא אוניברסיטת צ'ינגואה, צ'יו יונג (Qiu Yong). אוניברסיטת צ'ינגואה היא האוניברסיטה המובילה בסין. לאוניברסיטת תל אביב ולצ׳ינגואה שיתוף פעולה בן חמש שנים סביב מרכז שין (Xin), מרכז מחקר משותף בנושא הננוטכנולוגיה.

התואר שהוענק לנשיא אוניברסיטת תל אביב, נחשב לאחד מאותות הכבוד היוקרתיים ביותר, שמעניקה האוניברסיטה הסינית לאנשי אקדמיה מובילים בעולם. פרופ' קלפטר הוא הישראלי הראשון הזוכה בתואר הרם של האוניברסיטה. בין מקבלי התואר היוקרתי של אוניברסיטת צ'ינגואה בעבר נמנים נשיאי אוניברסיטאות וראשי מדינות, חתני פרסי נובל, אנשי אקדמיה מובילים, חוקרים ומדענים בעלי שם עולמי.

הכרה באוניברסיטת תל אביב ובמדינת ישראל

התואר פרופסור כבוד הוענק לפרופ' קלפטר "לאות הוקרה על הישגיו יוצאי הדופן בתחום האקדמי ועל מנהיגותו המרשימה, התורמת לשותפות האמיצה והמוצלחת בין אוניברסיטת צ'ינגואה לאוניברסיטת תל אביב."

בדברים שנשא פרופ' יוסף קלפטר בטקס, אמר כי הוא אמנם רואה בתואר הכבוד הרם שקיבל הכרה אישית, אך הוא מהווה בעיקר הכרה ברמה המדעית באוניברסיטת תל אביב ובמדינת ישראל." בהתייחסו לשיתוף הפעולה בין אוניברסיטת צ'ינגואה לאוניברסיטת תל אביב שהחל בשנת 2014, ציין פרופ' קלפטר, כי שיתוף הפעולה שהתחיל בתחומי הננו מדע והננוטכנולוגיה התרחב, והוא כולל עתה גם את תחומי מדעי החיים, הניהול והמשפט. "אני צופה עתיד שבו אוניברסיטת צ'ינגואחה תהיה הממשק העיקרי של אוניברסיטת תל אביב עם סין וגם להיפך". בטקס השתתפו גם נציגי חברות ישראליות ומקומיות ושגריר ישראל בסין, צבי חפץ, שנשא דברי ברכה.

תואר הכבוד בו זכה פרופ' קלפטר הוא ביטוי להידוק היחסים המדעיים בין אוניברסיטת תל אביב והמוסדות האקדמאים המובילים בסין. כ-200 חוקרים סינים ביקרו עד כה בישראל במסגרת שיתופי הפעולה בין המוסדות, וכ-100 חוקרים ישראלים וסטודנטים ביקרו בסין.