הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב משיקה מאגר מידע ראשון מסוגו בנושא משפט, זכויות ולהט"ב

בכנס שנערך אתמול באוניברסיטה, הושק מאגר מידע ראשון מסוגו בנושא משפט, זכויות ולהט"ב, בהשתתפות שופטת בית המשפט העליון בדימוס, פרופ' דליה דורנר

11 יוני 2014

בכנס שנערך ביום ראשון, 8.6.14, השיקה הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן באוניברסיטת תל-אביב מאגר מידע ייחודי וראשון מסוגו בארץ -  "משפט ולהט"ב", שפותח בפקולטה על ידי פרופ' אייל גרוס וד"ר הדי ויטרבו.

מאגר המידע ירכז בצורה זמינה ונגישה את הפסיקה הנוגעת לזכויות לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים בישראל. הוא כולל פסיקה שעסקה בנושא אפליה על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית ושאלות קשורות.

לדברי פרופ' אייל גרוס, ניתן יהיה למצוא במאגר פסקי דין בנושאי נישואין, אפליה במקומות עבודה, לשון הרע, פשעי שנאה, הכרה בזהות מגדרית, אימוץ, פונדקאות, ועוד. במאגר מופיעים המסמכים עצמם של פסקי-הדין יחד עם סיכומים תמציתיים של התוכן שלהם. לצד הפסיקה, דברי חקיקה בעלי רלבנטיות מיוחדת ומאמרים אקדמיים המנתחים את הסוגיות המשפטיות. בתפריט התחומים של המאגר אפשר להגיע לכל מסמך כזה, שמשויך לקטגוריות וקטגוריות-משנה מתאימות.

בכנס ההשקה השתתפו בין היתר: פרופ' אייל גרוס, פרופ' ישי בלנק, ד"ר תמי קריכלי-כ"ץ, פרופ' רות הלפרין-קדרי ושופטת בית המשפט העליון בדימוס, פרופ' דליה דורנר.

עשרים שנה להלכת דנילוביץ

במסגרת שולחן עגול הוקדש בכנס דיון במלאת עשרים שנה לפסק דין דנילוביץ, פסק-הדין הראשון של בית המשפט העליון העוסק בהפליה על רקע נטייה מינית, ובו נקבע כי מעבידים אינם רשאים להפלות, במתן הטבות לעובדיהם, בין בני זוג ממין שונה לבני זוג מאותו המין.

מאגר המידע החדש הוקם במימון קרן היינריך בל.

למאגר המידע >