ארבעה סטודנטים מאוניברסיטת תל-אביב ייצגו את ישראל בתחרות הבינלאומית במתמטיקה

הארבעה הגיעו למקומות הראשונים בתחרות הארצית במתמטיקה לסטודנטים

18 מאי 2015
ארבעה סטודנטים מאוניברסיטת תל-אביב ייצגו את ישראל בתחרות הבינלאומית במתמטיקה

התחרות הארצית שנערכה בחסות האיגוד הישראלי למתמטיקה ובמימון חברת פיינאל, הייתה פתוחה לתלמידי מתמטיקה הלומדים לתואר ראשון, ולתלמידים הנמצאים בשנת הלימודים הראשונה לתואר שני.

התחרות התקיימה בשני שלבים: בשלב הראשון, שהתקיים במוסדות האקדמיים השונים בארץ, השתתפו 63 תלמידים. 25 המצטיינים מהם עלו לשלב השני שהתקיים באוניברסיטה, וששת המצטיינים בשלב השני, הם אלה שירכיבו את הנבחרת שתייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית במתמטיקה, שתתקיים בבולגריה בקיץ.

מבין השישה, ארבעה מהסטודנטים לומדים באוניברסיטת תל-אביב: עמרי סולן, יואב קראוז, אמוץ אופנהיים ודין הירש. כמו כן עלו לגמר שני סטודנטים מהטכניון: ניצן טור ועשהאל רייטר.

בטקס הסיום של התחרות הארצית שהתקיים לאחרונה באוניברסיטת תל-אביב, הוענקו תעודות ופרסים כספיים לסטודנטים שהשתתפו בתחרות ושהגיעו למקומות הראשונים.

"בשנה שעברה זכתה הנבחרת במקום הראשון", מזכיר פרופ' אילון סולן, ראש תכנית בנו ארבל לתלמידים צעירים מצטיינים במתמטיקה. "יואב קראוז דורג אז במקום הראשון בכל התחרות, עמרי סולן דורג חמישי, וגם ניצן טור היה בעשירייה הראשונה; כך שישנן השנה ציפיות. הנבחרת שלנו מאוד חזקה ואנחנו מקווים שהם יגיעו שוב למקום הראשון", הוא מסכם.

המברכים בטקס היו פרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה בשנת 2005; פרופ' ניר סוכן, ראש בית הספר למדעי המתמטיקה; פרופ' אילון סולן; פרופ' ליאור ברי-סורקר, נציג איגוד המתמטיקה בישראל, ואריאל בן פורת, מנהל המחקר של חברת פיינאל.