פרס שרת התרבות הוענק להרכב הפסנתרנים "מולטיפיאנו" מבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה

הפרס יוענק לחברי ההרכב: פרופ' לב, ברניקה גליקסמן, נמרוד הפטל-מאירי ודניאל בורוביצקי

13 ינואר 2016

רביעיית הפסנתרנים "מולטיפיאנו", שבה חברים ראש בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה, פרופ' תומר לב ושלושה סטודנטים מבית הספר, היא הזוכה בפרס שרת התרבות והספורט להרכב קאמרי קבוע. בנימוקי השופטים נכתב כי "בנגינתם ניכרה הומוגניות יחד עם אינדיבידואליות, ביטוי מבריק של היצירות בסגנונות השונים".

 

הפרס, שקרוי על שמו של דניאל בנימיני, יוענק לאמנים בטקס שיתקיים בהמשך השנה. חברי ההרכב, לצד פרופ' לב, הם ברניקה גליקסמן (שהפכה בינתיים לחברת סגל בבית הספר), נמרוד הפטל-מאירי ודניאל בורוביצקי (שהחל לאחרונה ללמוד באוניברסיטת ייל והוחלף על ידי סטודנט מצטיין אחר מבית הספר למוזיקה, אלמוג סגל).

 

פרס זה הוא אחד מארבעה פרסים שמעניקה שרת התרבות והספורט, מירי רגב, למבצעים ישראליים בתחום המוסיקה האמנותית עבור השנים 2013 ו-2014. הפרסים מבטאים את ההוקרה וההערכה שרוחשת החברה הישראלית לאמנים המבצעים ולתרומתם, וזאת בכוונה לעודד חיים מוסיקליים ופעילות אמנותית בארץ.

 

חוויה אמנותית חזקה ביותר

"הכל החל לפני כ-5 שנים, כשקיבלנו הזמנה מהאוניברסיטה הלאומית של טאיוון לשלוח פרופסור ושני תלמידים לפסנתר", מספר פרופ' לב על הולדת ההרכב. "לא רציתי לנסוע להופעה סטודנטיאלית שבה התלמידים מנגנים ואח"כ המורה מנגן , והצעתי שנכין תכנית מיוחדת שתציג את הפסנתר על כל האפשרויות שבו – נגינה על פסנתר בודד בשתיים, ארבע או שש ידיים ונגינה על שניים ושלושה פסנתרים במקביל. קראנו לתכנית מולטיפיאנו (multipiano). הטאייוואנים כל כך התלהבו מהתכנית הייחודית שמיד סידרו לנו סיבוב הופעות בכל המדינה. גם החוויה שלנו הייתה חזקה מאד. והבנו שיש פה משהו יותר גדול ממה שחשבנו - גם מבחינה אמנותית וגם מבחינת החוויה של הקהל. כך נולד ההרכב, במעין מקריות מבורכת."

 

לדברי פרופ' לב, הרכב של ארבעה פסנתרנים הוא דבר נדיר. "כמעט ואין הרכבים מסוג זה בעולם, ואם יש אז הם פועלים אד הוק לצורך הופעה ספציפית. אנחנו החלטנו לחקור לעומק את כל הקומבינציות שכמה פסנתרים וכמה פסנתרנים יכולים להפיק." לדבריו, הנגינה בהרכב מסוג זה קשה במיוחד, "כי צריך לנגן בדיוק אותו דבר ולהתמזג לחלוטין, דבר שהוא אפשרי רק כשכולם באים מאותה אסכולת נגינה, כמו במקרה שלנו."

 

השילוב הבין דורי הוא שילוב מנצח

מאז שההרכב נוסד, חבריו מופיעים בהצלחה ברחבי העולם ומייצגים בכבוד את האוניברסיטה, את אגודת הידידים ואת מדינת ישראל. עד כה קיימו חברי ההרכב 10 סיבובי קונצרטים בארבע יבשות ובקרוב צפוי לצאת דיסק שהקליטו עם התזמורת הקאמרית האנגלית בלונדון. "אנחנו מראים בעולם שיש במדינת ישראל נוער 'נורמלי', כלומר שהנוער הישראלי לא עסוק רק בנשק ובצבא. הפנים הצעירות האלה של המדינה הם משהו שחשוב להראות", מוסיף פרופ' לב.

 

"זה הפרס הגבוה ביותר שהמדינה מעניקה להרכבים קאמריים ואני גאה פעמיים," הוא מסכם. "ראשית על עצם הזכייה, ושנית על כך שזו הפעם הראשונה בהיסטוריה של הפרס שזוכה הרכב שחלקו מקצועני וחלקו מורכב מסטודנטים, והשילוב הזה הוא הדבר הגדול: החבר'ה הצעירים מגיעים עם האנרגיה הנהדרת שלהם ואני מגיע עם ניסיון, והסימביוזה שלנו מאוד מפרה. השילוב הבין דורי הוא שילוב מנצח."

 

נוסף על מולטיפיאנו זכו המוזיקאים הבאים: בפרס על פעילות מרשימה ברמה גבוהה רבת שנים ע"ש פרנק פלג זכה המנצח סטנלי סרפבר. בפרס ע"ש עדן פרטוש לביצוע מצטיין של יצירה ישראלית זכה המנצח ברק טל על ביצוע היצירה סימפוניה קאמרית מאת יורי ברנר עם אנסמבל סולני תל אביב. בפרס ועד הנאמנים לתרומה מיוחדת לחיי המוסיקה האמנותית בארץ, שייקרא מעתה הפרס ע"ש מיכל זמורה-כהן, זכה המייסד והמנהל של סמינר "קשת אילון"   - גלעד שיבא.

 

לצפייה בקונצרט של ההרכב >

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>