פרופ' עודד רכבי נבחר כאחד מבין שמונת החברים החדשים באקדמיה הצעירה הישראלית לשנת 2021

פרופ' רכבי הוא חוקר מוערך בתחום התורשה והמודלים הגנטיים

08 יוני 2021
פרופ' עודד רכבי

מדי שנה מכריזה האקדמיה הצעירה על שמונה מצטרפים חדשים לשורותיה. החוקרים הנבחרים הם חוקרים צעירים עד גיל 45 מהשורה הראשונה בעולם, בעלי מחויבות לחיזוק המדע בישראל ובעלי ידע אקדמי רב תחומי המשולב ברצון לעשייה. החברים נבחרים לכהונה בת ארבע שנים, על סמך מצוינות מחקרית ומעורבות חברתית ואקדמית. באקדמיה כ-30 חברים.

השנה מצטרף למועדון היוקרתי פרופ' עודד רכבי מהמחלקה לנוירוביולוגיה בפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וייז ומבית הספר סגול למדעי המוח. פרופ' רכבי הוא חוקר מוערך בתחום התורשה והמודלים הגנטיים, אשר זכה בפרסים רבים על עבודתו. בין היתר, לאחרונה הוא זכה בפרס ה-Polymath ("איש אשכולות"), של קרן של Schmidt Science. הפרס, בשווי 2.5 מיליון דולר, מוענק לחוקרים שהפגינו בינתחומיות נדירה.

"אני שמח ונרגש מאוד להצטרף לאקדמיה הצעירה. זו הזדמנות נהדרת עבורי לנצל את הפלטפורמה כדי לקרב בין האקדמיה לבין החברה", אמר פרופ' רכבי בהתרגשות.