אוניברסיטת תל אביב בין 100 האוניברסיטאות שרשמו בארה"ב את מספר הפטנטים הרב ביותר בשנת 2018

דורגה במקום ה-66 עם 37 פטנטים רשומים בארה"ב
06 יוני 2019

המוח הישראלי רושם לנו פטנטים. אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום הראשון בישראל ובמקום ה-66 העולמי והמכובד מבין 100 האוניברסיטאות המובילות בעולם, ברישום הפטנטים הגדול ביותר בארה"ב. כך עולה מדירוג שמפרסמות היום האקדמיה הלאומית לממציאים NIA)) והאגודה לבעלי זכויות קניין רוחני (IPO) בארה"ב.

מהדירוג, הרואה אור מאז שנת 2013 ומדרג את 100 האוניברסיטאות ומוסדות המחקר המובילים בעולם, עולה כי אוניברסיטת תל אביב, באמצעות 'רמות', חברת המסחור שלה, רשמה 37 פטנטים בארה"ב. סך הכול רשמה האוניברסיטה 121 פטנטים בכל העולם במהלך שנת 2018.

בין הפטנטים שרשמה האוניברסיטה בשנת 2018 ניתן למצוא את השיטה המפכנית לזיהוי מוקדם של מחלות גנטיות בעוברים על סמך בדיקות דם של האם של פרופ' נעם שומרון, הטיפול הגנטי המיוחד לחולי ALS של ד"ר ערן פרלסון, הלב החי המודפס הראשון של פרופ' טל דביר ועוד.