שר החינוך רפי פרץ ביקר באוניברסיטת תל אביב

"האווירה הנהדרת והמפגש עם אנשי הסגל והסטודנטים מילאו אותי בגאווה גדולה בלימודי האקדמיה בישראל"
28 אוקטובר 2019
מימין לשמאל: ד"ר גיא שטיבל, פרופ' יובל גדות, השר רפי פרץ מחזיק את מפתח הארמון של הורדוס, פרופ' אריאל פורת ופרופ' יפה זילברשץ. צילום: חן גלילי

שר החינוך רפי פרץ, ביקר היום באוניברסיטת תל אביב לרגל פתיחת שנת הלימודים החדשה. אל השר התלוותה גם פרופ' יפה זילברשץ, מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה. השר סייר בפקולטות, פגש סטודנטים וחוקרים ושמע סקירה על תנופת הפיתוח באוניברסיטה מפי נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריאל פורת, הרקטור פרופ' ירון עוז והמנכ"ל גדי פרנק.

תכניות צמיחה בכל התחומים

פרופ' אריאל פורת סיפר לשר כי באוניברסיטת תל אביב מתקיים היצע חסר תקדים של תוכניות לימוד אקדמיות עם אפשרויות לשלב ביניהן. הוא הציג בפני השר את חזונו להגדיל את מספר הסטודנטים הבינלאומיים בקמפוס, וסיפר על המאמץ שעושה האוניברסיטה להחזרת חוקרים השוהים מחוץ למדינה. לדבריו, מדינת ישראל ראשונה בעולם במספר החוקרים והמדענים השוהים בחו"ל.

הנשיא דיבר עוד על פעילות האוניברסיטה, הזוכה להצלחה רבה, לשילוב תלמידים מצטיינים מהפריפריה בתוכניות לימוד יוקרתיות כמו רפואה ומשפטים, ללא צורך במבחן פסיכומטרי. הוא סיפר לשר עוד על תוכניות חדשות ומהפכניות, לשיתופי הפעולה של האוניברסיטה עם התעשייה עתירת הידע.

פרופ' ירון עוז, רקטור האוניברסיטה, הציג בפני השר תוכניות אקדמיות חדשניות לשילוב הנדסה ומדעים עם מדעי הרוח כמו "הנדסה ורוח" ומדעים להיי-טק.

מנכ"ל האוניברסיטה, גדי פרנק, ציין כי האוניברסיטה פועלת להרחיב את היצע יחידות הדיור שהיא בונה לסטודנטים, וכי היעד הסופי הוא להגיע ל-5,000 יחידות דיור.

המפתח להצלחה

בסיורו בחוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום, הנחשב לגדול בישראל,  נפגש השר עם פרופ' יובל גדות, ד"ר גיא שטיבל וסטודנטים, ושמע מהם כי החוג מבצע מחקר באתרים הארכיאולוגים החשובים בישראל, בהם עיר דוד ומצדה. החוקרים הציגו בפני השר פרץ מפתח שהתגלה בחפירות במצדה, ששימש באחד הארמונות של הורדוס, וכן קערה מתקופת הברונזה המאוחרת מלפני 1400 שנה, שהובאה לארץ על ידי הכנענים מקפריסין.

השר  פרץ אמר לסטודנטים כי הוא "גאה לפגוש אותם ומוקיר את הבחירה שלהם ללמוד ולתור אחרי המסורת והמורשת העתיקה שלנו כעם וכבני אדם".

במרכז לפיתוח תרופות ע"ש בלווטניק נפגש השר עם חוקרים וסטודנטים מצטיינים ושמע מראש המרכז, פרופ' אהוד גזית, על שיטות פורצות דרך למציאת תרופות, המיועדות בין היתר למחלות נדירות ולמחלות ניווניות של המוח כמו אלצהיימר.

אקדמיה ומעורבות חברתית

במהלך סיורו, שמע השר פרץ על הפעילות הענפה של אוניברסיטה תל אביב בתחום המעורבות החברתית. כיום פועלות באוניברסיטה 80 קבוצות הפועלות למנף ידע אקדמי לעשייה חברתית. לקראת סיום ביקורו, ביקר השר ביריד פתיחת השנה שאורגן על ידי אגודת הסטודנטים, נפגש עם יו"ר האגודה, ירדן צור, ושמע על התוכניות השונות שמפעילה האגודה לטובת הסטודנטים.

השר פרץ איחל לסטודנטים שנת לימודים פורייה, ואמר כי התרשם עמוקות מההיצע המגוון של התוכניות האקדמיות, ומהפעילות בתחום המעורבות חברתית. פרופ' יפה זילברשץ, יו"ר המל"ג, ציינה כי "אוניברסיטת תל אביב חלוצה בתכניות שהיא מפתחת – היא הנחשון שהולך לפני המחנה".

השר פרץ עם הסטודנטים. צילום: חן גלילי