מזנקים בעלייה: אוניברסיטת תל-אביב תשיעית בעולם ביזמות

אוניברסיטת תל-אביב מדורגת בעשירייה הפותחת של האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר הבוגרים שהפכו ליזמים

31 אוגוסט 2014
אוניברסיטת תל-אביב תשיעית בעולם ביזמות

בוגרי אוניברסיטת תל-אביב ממשיכים לטפס בדירוגים הבינלאומיים בתחום היזמות. דירוג שפורסם על ידי חברת המחקר PitchBook Data קבע שאוניברסיטת תל-אביב מדורגת במקום התשיעי בעולם בין 50 האוניברסיטאות המובילות במספר בוגרי תואר ראשון שהפכו ליזמים. 169 יזמים שלמדו במסגרת האוניברסיטה לתואר ראשון, הקימו מאז שנת 2009 לא פחות מ-141 חברות, שגייסו מאז 1.25 מיליארד דולר.

אוניברסיטת תל-אביב עקפה בדירוג כמה מוסדות מובילים כמו כמו ייל, פרינסטון, אוניברסיטת טקסס ו-UCLA. בראש הדירוג עומדת אוניברסיטת סטנפורד ומיד אחריה ברקלי ו-MIT, שמכל אחת מהן יצאו יותר מ-300 יזמים שהקימו יותר מ-250 חברות.

בדירוגים נוספים שנערכו במסגרת הסקר, דורגה אוניברסיטת תל-אביב במקום ה-11 ברשימת 25 תכניות MBA למינהל עסקים, שבוגריהן הפכו ליזמים.

הדירוג מבוסס על החומר שנמצא במאגר המידע של החברה, שמספקת ומנתחת מידע בתחום הסטארט־אפים וההון סיכון למשקיעים ולנותני שירותים.

מובילים את הדירוג מחוץ לארה"ב ואירופה

מדירוג זה עולה כי בוגרי תכניות ה-MBA של אוניברסיטת תל-אביב מדורגים במקום הראשון בתחום היזמות בין האוניברסיטאות שאינן בארה"ב ובאירופה, בעוד בוגרי התואר הראשון מדורגים במקום השני.

לדירוג המלא >

StarTau - מרכז היזמות של אוניברסיטת תל-אביב >