מצטייני מדעי הרוח של אוניברסיטת תל-אביב לנוער קיבלו תעודות בטקס מרגש

בשבוע שעבר התקיים טקס חלוקת תעודות הצטיינות למצטייני מדעי הרוח של אוניברסיטת תל-אביב לנוער בנוכחות מר דב לאוטמן, חתן פרס ישראל

21 ינואר 2013
מצטייני מדעי הרוח של אוניברסיטת תל-אביב לנוער קיבלו תעודות בטקס מרגש
מר דב לאוטמן, פרופ' אייל זיסר, שירה שופטי, אדם הישראלי והתלמידים המצטיינים של מדעי הרוח מתכנית אוניברסיטת תל-אביב לנוער

ביום שלישי ה- 15.1.13, התקיים טקס מרגש למצטייני מדעי הרוח של אוניברסיטת תל-אביב לנוער. בטקס ברכו מר דב לאוטמן, חתן פרס ישראל בתחום מפעל חיים לשנת תשס"ז על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה, פרופ' אייל זיסר - דקאן הפקולטה למדעי הרוח, ואדם הישראלי - מנהל אוניברסיטת תל-אביב לנוער.

ד"ר עירן דורפמן הרצה על מחקרו "יסודות היום-יום", מתוך גישה בינתחומית בין פילוסופיה, מחשבה ביקורתית וספרות צרפתית. לאחר מכן קיבלו התלמידים המצטיינים תעודות הצטיינות.

אוניברסיטת תל-אביב לנוער פועלת במסגרת היחידה לנוער שוחר מדע. כ-500 תלמידים מכל שכבות החברה הישראלית, טועמים לראשונה מהחיים בקמפוס ולומדים יחד עם סטודנטים מן המניין בתכנית השנתית. כמו כן משתתפים בני הנוער בתכנית "מובילים שינוי אישי וחברתי". אוניברסיטת תל-אביב לנוער פועלת גם כתכנית מקוצרת במהלך חופשת הקיץ ומאפשרת לתלמידי תיכון ללמוד וליהנות מפעילויות משותפות בקמפוס אוניברסיטת תל-אביב.

תכניות המצטיינים ע"ש דב לאוטמן

התכנית הבינתחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן מיועדת לתלמידים בעלי עניין בנושא בינתחומי ומאפשרת להם להתמודד עם שאלות בינתחומיות, להתעמק בתחומי ידע שונים, לקשר ביניהם ולהעמיק במתודולוגיות ובגישות תיאורטיות של דיסציפלינות שונות. התכנית החד-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן מיועדת לתלמידים המבקשים להתרכז בתחום אחד או יותר מתחומי ההוראה באוניברסיטה. מטרת התכנית לעודד תלמידים מצטיינים על ידי מתן הזדמנויות לתוספת השכלה, קידום והתפתחות אקדמיים.