פרופ' טובי פנסטר התקבלה לאקדמיה האירופאית Academia Europaea וזכתה למענק מהקרן הגרמנית הלאומית למדע DFG

הישג כפול לחוקרת פרופ' טובי פנסטר מאוניברסיטת תל אביב

16 מרץ 2021

זכייה כפולה לפרופ' טובי פנסטר מהחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם, בביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר באוניברסיטת תל אביב. פרופ' פנסטר זכתה למענק מהקרן הגרמנית הלאומית למדע DFG והתקבלה כחברה בארגון האקדמיה האירופאית (Academia Europaea). "זהו הישג כפול ומאוד מרגש עבורי," אומרת פרופ' פנסטר, "אני מאמינה מאוד בכוחו של התהליך התכנוני לקדם נושאים חברתיים, בעיקר מעורבות של קהילות בתכנון וקידום זכויות אדם בתכנון. הצטרפותי לאקדמיה האירופאית, זו הכרה בהישגיי וביכולותיי והזדמנות בשבילי להכיר חוקרים מכל העולם".

פרופ' פנסטר היא מייסדת וראשת המעבדה לתכנון סביבה וקהילה, בין יתר תפקידיה שמשה כראשת החוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם וראשת התכנית ללימודי נשים ומגדר. מחקריה עוסקים בניתוח ביקורתי של תחומי התכנון, המגדר והזהויות בעיר.

פרופ' פנסטר פרסמה עשרות מאמרים ועבודות בנושאי אתניות, אזרחות, מגדר ותכנון עם קהילות, וגם ספרים: "The Global City and the Holy City: Narratives on Knowledge, Planning and Diversity", שיצא לאור בהוצאת Pearson בשנת 2004, והספר: "של מי העיר הזאת? תכנון, ידע וחיי היומיום" בהוצאת קו אדום, הקיבוץ המאוחד, 2013 . ספרה "ארכיאולוגיה של כתובת: בית, היסטוריה ותכנון בעיר הישראלית פלסטינית" עומד לצאת בימים אלה בהוצאת פרדס.

היא ניהלה ועבדה ביותר מ-50 פרויקטים יישומיים בתכנון עירוני ואזורי עבור עיריות ומשרדי ממשלה. בשנת 1999 יזמה את הקמת עמותת 'במקום' ושימשה כיו"ר הראשונה של העמותה ובשנת 2018 שימשה כנשיאת העמותה.

הקרן הגרמנית הלאומית למדע DFG, הינו ארגון מוביל במדע ומחקר בגרמניה, מטרתו לקדם ולממן את המחקרים הבולטים ביותר בתחום המדע והרוח. הארגון בחר להעניק מענק לפרופ' פנסטר על פיתוח מחקר משותף עם חוקרים מאוניברסיטת פרנקפורט הבוחן תהליכי מעורבות של קהילות בתכנון וקידום פיתוח והתחדשות עירונית, הכולל את הזכות לזיכרון ושייכות, בייחוד בקרב אוכלוסיות עניות ומוחלשות. המחקר ייערך בערים תל-אביב ופרנקפורט.

הארגון האקדמי אירופאי (Academia Europaea) נוסד ב-1988 ביוזמת האגודה המלכותית הבריטית ובשיתוף מספר אקדמיות לאומיות נוספות באירופה. הארגון מונה כ-4,500 חברים, בהם שבעים ושניים חתני פרס נובל, ומטרתו לקדם את תחומי המחקר האקדמי השונים. פרופ' פנסטר התקבלה לאקדמיה על תרומתה האקדמית מחקרית, על קידום חוקרים צעירים בנושאים השונים ושיתופי פעולה אקדמים עם חוקרים מאירופה.