לראשונה: מועמדת ישראלית לפרס האמי בקטגוריית הליהוק

אסתר קלינג, בוגרת בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה, מועמדת לפרס על עבודתה במיני סדרה הפופולרית בנטפליקס - "המורדת"
29 יולי 2020
המועמדת שלנו לאמי, אסתר קלינג (צילום: גל חרמוני)

אוניברסיטת תל אביב ובית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש מברכים את בוגרת בית הספר אסתר קלינג, שמועמדת לפרס האמי האמריקאי בקטגוריית הליהוק, על עבודתה במיני סדרה "המורדת" ("Unorthodox") של נטפליקס.

אסתר, שבמהלך הקריירה הספיקה ללהק סרטים וסדרות רבים ומפורסמים כמו 'חלומו של הנרי' של איתן גרין, 'אביבה אהובתי' של שמי זרחין, 'פרינסס' של טלי שלום עזר, 'השיר שלנו', 'השמינייה', 'החממה', 'רמזור' ועוד, היא הישראלית שעושה בכורה עולמית במועמדויות לאמי בקטגוריה זו.

בסדרה "המורדת", שנוצרה בהשראת סיפורה האישי של דבורה פלדמן, מגלמת השחקנית שירה האס (שלוהקה ע"י אסתר קלינג) את אסתר שפירו, בת 19 מחסידות סאטמר, הבורחת מנישואיה המסודרים בשידוך ומקהילתה החרדית בברוקלין שבניו יורק, ומתחילה חיים חדשים בברלין שבגרמניה. האס מועמדת אף היא לפרס האמי בקטגוריית השחקנית הטובה ביותר, וכמו אסתר - גם היא הישראלית הראשונה שמתכבדת במעמד זה בקטגורייה שלה.

הטקס ה-72 של האמי האמריקאי ייערך השנה ב-20 בספטמבר בלוס אנג'לס, אם כי עדיין לא ברור באיזו מתכונת.