הכי מצוטטים: אוניברסיטת תל אביב הראשונה בישראל בדירוג בינלאומי

במספר הציטוטים למאמרים של חברי הסגל ניצבת אוניברסיטת תל אביב בעשירייה הפותחת מתוך למעלה מ-30,000 מוסדות ברחבי העולם
02 אוגוסט 2020

אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום 123 בעולם והראשון בישראל בדירוג Webometrics, שהתפרסם ביולי 2020, ומדרג את נוכחות הרשת של למעלה מ-30,000 מוסדות להשכלה גבוהה בעולם. מדובר בעלייה נוספת בדירוג משנה שעברה, אז דורגה האוניברסיטה במקום 149.

הדירוג מתפרסם פעמיים בשנה ונוצר על מנת לקדם פרסום מאמרים אקדמיים באינטרנט ולתמוך בגישה חופשית לידע. להבדיל מדירוגי אוניברסיטאות אחרים המתמקדים רק בפרסומים אקדמיים, הדירוג של webometrics משלב מדדים נוספים המבטאים פעילות של מרצים וחוקרים ברשת, כמו: השפעה (איכות התוכן), הנגשת קבצים והצטיינות (מספר המאמרים שנכללים בעשירון העליון של המחקרים המצוטטים ביותר באותו תחום). הדירוג מבוסס על ארבעה פרמטרים אובייקטיביים: 50% לניראות (מספר הקישורים החיצוניים לכל דפי אתר המוסד), 35% למצוינות (מספר הפרסומים בעשירון העליון בעולם), 10% להשפעה של החוקרים המצוטטים ביותר ו-5% למספר הדפים בכל אתרי המוסד.

המיקום של אוניברסיטת תל אביב מושפע מהמיקומים הגבוהים במדדים האיכותיים: מספר הציטוטים לחבר סגל בעשירייה הפותחת, ומספר הציטוטים של כותבים מובילים.

אחרי אוניברסיטת תל אביב, שמדורגת כאמור ראשונה בישראל, נמצאות האוניברסיטה העברית (208), הטכניון (280), מכון ויצמן (302), ואוניברסיטאות ב"ג (393), בר אילן (513) וחיפה (551). המרכז הבינתחומי מדורג במקום 1313, ואחריו אוניברסיטת אריאל במקום 1698. בדירוג הקודם שהתפרסם בינואר 2020, אוניברסיטת תל אביב דורגה במקום 149 והעברית במקום 200.