פרופ' יוסי עזר זכה בפרס האקדמי ACM Paris Kanellakis Award

הפרס ניתן לו על פיתוח תיאורטי, שתרם לפיתוחים יישומיים בחברות המובילות בעולם כמו מייקרסופט וגוגל

08 יוני 2021
פרופ' יוסי עזר

הישג בינלאומי מרשים לפרופ' יוסי עזר מבית הספר למדעי המחשב ע''ש בלווטניק, שזכה בפרס האקדמי ACM Paris Kanellakis Award. הפרס מוענק מדי שנה לתגלית תיאורטית יוצאת דופן בתחום, שתורגמה לפיתוח טכנולוגיות שימושיות חשובות, על ידי האגודה המקצועית ACM (Association for computing machinery), שנחשבת לחשובה ביותר במדעי המחשב. בכך מצטרף פרופ' עזר לרשימה מכובדת של חוקרים מובילים בעולם שזכו בפרס, בהם החוקרים מאוניברסיטת תל אביב פרופ' נגה אלון, פרופ' יוסי מטיאס ופרופ' עמוס פיאט.

התגלית המדעית של פרופ' עזר, ביחד עם שלושה עמיתים ועמיתה מחו"ל, פורסמה לפני 27 שנה, והפכה במרוץ הזמן לאבן בניין משמעותית במערכות מחשב חשובות. התגלית, שנקראת פרדיגמת "ההקצאות המאוזנות", מאפשרת לחלק עומסים באופן מאוזן כמעט לגמרי תוך שימוש במידע חלקי ביותר שקל מאוד לאסוף. הפרדיגמה הזאת משמשת מערכות מידע של תאגידי הטכנולוגיה המובילים בעולם כגון גוגל, מייקרוסופט, דרופבוקס וחברות נוספות.

"אני מאושר לראות שהמחקר הוכיח את עצמו כרעיון שמשמש ליישומים בעולם הטכנולוגי, ואני מקווה שהוא ימשיך להיות משמעותי ומשפיע גם בעתיד", אמר בהתרגשות פרופ' עזר.

בית ספר למצוינות

לצד הזכייה המכובדת של פרופ' יוסי עזר, מציין בית הספר למדעי המחשב הישג נוסף, לאחר שאתר הדירוגים האקדמי Guide2Research דירג אותו במקום הראשון מבין בתי הספר למדעי המחשב באוניברסיטאות בארץ, ובמקום ה-29 בדירוג הבינלאומי. הדירוג שיקלל את מספר המאמרים שחוקרים בתום מדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב פרסמו בכתבי עת אקדמיים ובכנסים, ואת מספר הציטוטים של המאמרים. בדירוג נכללו חוקרים מבית הספר למדעי המחשב וחוקרים מבית הספר להנדסת חשמל. הנתונים שעליהם התבסס הדירוג נלקחו ממאגרי המידע dblp וגוגל סקולר.