הוכרזו הזוכים בפרס דן דוד הבינלאומי לשנת 2014

שלושה פרסים בשווי מיליון דולר כל אחד, יוענקו לשבעה זוכים מרחבי העולם על הישגיהם יוצאי הדופן ותרומתם לאנושות

13 פברואר 2014
פרס דן דוד
לצפייה בהכרזה

פרופ' יוסף קלפטר, יו"ר מועצת המנהלים של פרס דן דוד ונשיא אוניברסיטת תל-אביב, ופרופ' איתמר רבינוביץ, יו"ר קרן דן דוד, הכריזו על שבעה חתני וכּלת פרס דן דוד לשנת 2014. הפרס היוקרתי הניתן בישראל נמנה עם צמרת הפרסים הבינלאומיים שבראשם פרס נובּל.

פרס דן דוד, המוענק מדי שנה, יחלק זו השנה ה-13 שלושה פרסים בשווי מיליון דולר כל אחד בתחומים הנבחרים, בשלושת ממדי הזמן - עבר, הווה ועתיד - על הישגים יוצאי דופן התורמים לאנושות, בתחומי המדע, הרוח, האמנות, השירות הציבורי ועולם העסקים. הפרס הינו פרי יוזמתו של איש העסקים והנדבן הבינלאומי דן דוד שהלך לעולמו לפני מספר שנים.

התחומים בהם ניתנים הפרסים השנה הינם: בממד העבר - היסטוריה וזיכרון, בממד ההווה - המאבק באובדן הזיכרון, בממד העתיד - בינה מלאכותית, המוח הדיגיטלי. ואלו שמות הזוכים:

זוכי ממד העבר: הסטוריה וזיכרון

• חוקר השואה: פרופ' שאול פרידלנדר
  • מפתח תחום ההיסטוריוגרפיה הפרשנית של אתרי זיכרון: פייר נורה
  • סופר והוגה דעות הפועל ליצירת הבנה וסובלנות בין אוכלוסיות באירופה באמצעות שימור והכרה בעבר: כריסטוף צ'יזבסקי

זוכי ממד ההווה: המאבק באבדן הזיכרון

• מגלי המוטציות הגנטיות המעורבות בהופעת מחלת האלצהיימר: פרופ' ג'ון א. הרדי, פרופ' פיטר סנט ג'ורג'-היסלופ
  • חוקרת בתחום מדעי המוח, פורצת דרך בתחום הזכרון והלמידה: פרופ' ברנדה מילנר

זוכה ממד העתיד: בינה מלאכותית, המוח הדיגיטלי

• ממייסדי תחום הבינה המלאכותית: פרופ' מרווין מינסקי

הפרסים יוענקו בטקס חגיגי באוניברסיטת תל-אביב בהשתתפות הזוכים ואישים בולטים מהארץ ומהעולם ב-18 במאי 2014. הזוכים תורמים 10% מכספי הפרס ל-20 מלגות המיועדות לחוקרים צעירים בשלבי הדוקטורט והבתר-דוקטורט בארץ ובעולם.

עם זוכי פרס דן דוד בעבר נמנים הצ'לן יו יו מה (2006), מאסטרו זובין מהטה (2007), הסופר עמוס עוז (2008), סגן נשיא ארה"ב לשעבר וזוכה פרס נובל לשלום מר אל גור (2008) ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר (2009), ממגלי נגיף האיידס פרופ' רוברט גאלו (2009), הסופרת הקנדית, מרגרט אטווד (2010) וצמד הקולנוענים האחים איתן וג'ואל כהן (2011).

לאתר פרס דן-דוד >>