כנס בינלאומי בנושא: הגירה בינלאומית והשלכותיה

בניין נפתלי למדעי החברה
ללא תשלום
כנס בינלאומי בנושא: הגירה בינלאומית והשלכותיה

הכנס: "הגירה בינלאומית והשלכותיה" יציג ממצאי מחקר חדשים מארצות שונות. כ- 60 חוקרים מלמעלה מ- 20 מדינות (כולל ארה"ב, קנדה, גרמניה, רוסיה, יפן, מקסיקו) יציגו את מחקריהם בתחומי אינטגרציה חברתית וכלכלית של מהגרים, נגישות לשירותי חינוך ובריאות, השלכות של הגירת עבודה עבור החברה הקולטת, ביטויים של קסינופוביה, מעמד וזכויות של פליטים ומבקשים מקלט ועוד.

בין המחקרים החדשים שיוצגו בכנס: עמדות כלפי זרים בישראל תוך התייחסות לקשר בין מעמד סוציו אקונומי ושמרנות לבין עמדות שליליות כלפי מהגרים; תשואה על השכלה גבוהה בקרב מסיימי תואר ראשון ממוצא אתיופי תוך בחינת הקשר בין תחום הלימוד לעיסוקם הנוכחי; אושרם של מהגרים בהשוואה לאושר של המקומיים שנותרו במדינתם; הפערים הקיימים בין התחייבויותיה הבינלאומית של מדינת ישראל בנוגע לקבלת מבקשי מקלט לשטחה לבין מה שמתקיים בפועל ועוד.

את הכנס יפתח פרופ' דאגלס מאסי מאוניברסיטת פרינסטון (Douglas Massey), מהחוקרים המובילים בעולם בנושא הגירה בינלאומית, בהרצאה בנושא הגירה חוקית ובלתי חוקית והשפעתן על רווחתה של החברה.

להרשמה ולמידע נוסף >>

לתכנית הכנס >>