כנס: עיצוב ישראלי לפיתוח בינלאומי

07 בינואר 2013, 9:00

150 דולר
כנס: עיצוב ישראלי לפיתוח בינלאומי

ID² הינו כנס ייחודי, המאגד תחת קורת גג אחת חברות, יזמים, עמותות ונציגי ממשלה בכדי לדון על תרומתה של ישראל לפיתוח בינלאומי ועל ההזדמנויות העומדות בפני ישראל והעולם המתפתח בהיבט זה. הכנס, שייערך בין התאריכים 7-9 בינואר 2013, מבוסס על שותפות בין קהילת ROI ובין בית ספר הרטוג לממשל ולמדיניות ציבורית שבאוניברסיטת תל-אביב.

טכולוגיה ישראלית למען פיתוח בינלאומי

מטרת הכנס הינה ליצור שיתופי פעולה שיתמכו ויקדמו פעילות של חברות ישראליות בתחום תוך אספקת מענה לצרכי העולם המתפתח ובשיתוף עם קהילת הפיתוח הבינלאומי. הכנס יהווה פלטפורמה למפגש בין צורכי העולם המתפתח ויכולת החדשנות הישראלית. בהקשר זה,יושם דגש רתימת שחקנים חדשים, מסקטורים שונים בתעשייה הישראלית, היכולים לסייע במענה לצרכי העולם המתפתח, וזאת על ידי שילוב של ערכי היעילות והתחרותיות של המגזר העסקי יחד עם המומחיות והניסיון של ארגונים הומאניטאריים, והכל בכדי להביא לשינוי שיטתי ובר קיימא ב"תפיסת ההפעלה" של פיתוח בינלאומי.

מתקנים עולם

כידוע לכל, טכנולוגיה משנה לטובה את חייהם של עניים ברחבי העולם. כיום צומחים מודלים עסקיים חדשים, אשר מאפשרים ליזמים להפיק רווח כלכלי בר קיימא ממוצרים אשר מצילים ומשפרים את חייהם של מאות מיליונים. כך למשל, נעשה שימוש בטלפונים סלולאריים לצרכים שונים, קיימות יכולות מתקדמות לאבחון וטיפול רפואי ועוד. טכנולוגיות שכאלה מאפשרות להשפיע משמעותית על איכות החיים של עניי העולם.  ישראל הינה מרכז הייטק בינלאומי, ובין היתר ידועה ביכולותיה בטכנולוגיות מים, חקלאות ואנרגיות מתחדשות. מכאן, שלישראל פוטנציאל אדיר להוביל פתרונות חדשניים למצוקות העולם המתפתח בהקשרים האמורים לעיל.

הכנס יעודד חברות ישראליות לקחת חלק פעיל בשיח על נושאים כגון "פיתוח מובל שוק", ולבחון כיצד יכולות חברות אלו לסייע בפתרון מצוקותיו של העולם המתפתח באמצעות הטכנולוגיה והניסיון הישראליים.

תיקון עולם איננו רק ציווי מוסרי, אלא גם אפיק הגיוני ובר קיימא לעסקים.

לאתר הכנס >>