משלחת תלמידים בתכנית לטיפוח מדעני וממציאי העתיד שבה מביקור במאיץ החלקיקים CERN שבשוויץ

זו השנה השניה שיוצאת משלחת של מדעני העתיד אל מתקן הניסוי הגדול בעולם
21 אוקטובר 2015

משלחת תלמידי מחזור ד' בתכנית לטיפוח מדעני וממציאי העתיד ביחידה "נוער שוחר מדע" ע"ש לאוטמן שבה מביקור במאיץ החלקיקים CERN שבשוויץ. זו השנה השניה שיוצאת משלחת של מדעני העתיד אל מתקן הניסוי הגדול בעולם. את התלמידים ליוו פרופ' אבנר סופר מהפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובברלי סאקלר, וד"ר ארז פייטן, היו"ר האקדמי של התכנית.

במסגרת הסיור חברי המשלחת ביקרו, בין השאר, בגלאי ה-CMS, הנמצא 100 מטרים מתחת לאדמה, בחלק הצרפתי של המתקן, ושמעו הרצאות והסברים. הסטודנטים הצעירים הביעו עניין רב והתלהבות. "זה גן עדן לפיזיקאים" סיפר הסטודנט תום לוי "כל תחומי הפיזיקה מיושמים בניסוי הענק הזה".

תלמידי התכנית לטיפוח מדעני וממציאי העתיד לומדים לימודים אקדמיים בתחומי המדעים לצד עבודה במעבדות מחקר ובחברות תעשייה עתירות ידע. תכנית זו, הינה תכנית אינטנסיבית, רב שנתית, אשר מטרתה לטפח קבוצת עלית מדעית טכנולוגית לאומית.