פרופ' יוסף קלפטר נבחר לכהן כהונה שנייה כנשיא אוניברסיטת תל-אביב

חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל-אביב אשרר את החלטת הוועד המנהל וחברי הסנאט של האוניברסיטה למנות את פרופ' קלפטר כנשיא המוסד לקדנציה שנייה

19 מאי 2014

פרופ' יוסף קלפטר, נבחר לכהונה שנייה כנשיא אוניברסיטת תל-אביב. חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל-אביב, המתכנס בקמפוס בימים אלה, אשרר היום את החלטת הוועד המנהל וחברי הסנאט של האוניברסיטה למנות את פרופ' קלפטר כנשיא המוסד לקדנציה שנייה. בכך אימצו את המלצת ועדת האיתור לבחירת נשיא, שפעלה בראשות ד"ר גיורא ירון, יו"ר הוועד המנהל.

פרופ' קלפטר הודה לחבר הנאמנים על האמון שנתנו בו ועל תמיכתם באוניברסיטת תל-אביב. "תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך להצעיד קדימה את אוניברסיטת תל-אביב ולמצב אותה בשורה אחת עם האוניברסיטאות הטובות בעולם", אמר.

פרופ' קלפטר נבחר לראשונה לתפקיד נשיא אוניברסיטת תל-אביב באוקטובר 2009. הוא מדען בעל שם עולמי בתחום הכימיה הפיסיקלית. על הישגיו המדעיים זכה בפרסים רבים, בהם: פרס הומבולד הגרמני, פרס רוטשילד בכימיה, פרס ויצמן למדע, פרס קולטהולף של הטכניון ופרס האגודה הישראלית לכימיה.