אוניברסיטת תל אביב במקום ה-8 בעולם והראשון מחוץ לארה"ב במדד יזמים בינלאומי

לראשונה: גם בוגרות אוניברסיטת תל אביב מככבות בשני דירוגים נפרדים של 25 האוניברסיטאות המובילות בבוגרות יזמיות במדד הפיצ'בוק

29 ספטמבר 2020

807 יזמים בוגרי תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב, שהקימו 673 חברות וגייסו הון בהיקף של 16.1 מיליארד דולר, מציבים את אוניברסיטת תל אביב במקום ה-8 בעולם והראשון מחוץ לארה"ב לשנת 2020, בדירוג של 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר בוגריהם היזמים, הנערך מדי שנה על ידי חברת המידע העסקי PitchBook.

זו השנה השישית ברציפות שאוניברסיטת תל אביב מדורגת שמינית ברשימה, שבה מדורגות במקומות הראשונים אוניברסיטאות העילית בארה"ב כדוגמת: סטנפורד, ברקלי,MIT  והרווארד. אוניברסיטת תל אביב מדורגת ברשימה לפני האוניברסיטאות ייל (11), קליפורניה (13) ופרינסטון (14). לפי מדד PitchBook, שלוש אוניברסיטאות ישראליות נוספות נכללו ברשימה היוקרתית: הטכניון מדורג במקום ה-12, האוניברסיטה העברית במקום 32 ואוניברסיטת בן גוריון במקום ה-46.

בין חמש החברות הגדולות שהקימו ישראלים, מציין המדד את החברות: Generate Capital ($1252.1); Houzz ($613.6); BlueVine ($426.29); Varo ($419.33); Exaware ($401.54).

בליגה של הגדולות עם MIT והרווארד

פיצ'בוק סופרת את הסטראטפים שגייסו הון בארה"ב מאז שנת 2006. השינוי בין 2019 ל-2020 הוא אינדיקציה נוספת לסצינת הסטראטאפ התל-אביבית והישראלית: 113 בוגרי אוניברסיטת תל אביב, שנוספו בשנה האחרונה, מציבים אותה במקום ה-3 (בדיוק כמו MIT והרווארד). בשנה זו נוספו לרשימה 92 בוגרי טכניון (מקום 7), 68 בוגרי האוניברסיטה העברית ו-45 בוגרי בן-גוריון.

בדירוג נוסף של בוגרי תוכניות MBA מדורגת אוניברסיטת תל אביב במקום ה-13 בעולם, והיא האוניברסיטה הישראלית היחידה הנכללת בין 25 האוניברסיטאות המובילות. את התוצאה הזו יצרו 306 יזמים בוגרי MBA.

בוגרות מככבות

השנה, לראשונה, גם בוגרות אוניברסיטת תל אביב מככבות בשני דירוגים נפרדים של 25 האוניברסיטאות המובילות בבוגרות יזמיות. אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-21 בזכות 53 בוגרות תואר ראשון, ובמקום ה-15 בזכות 20 בוגרות MBA.

לדירוג המלא >