אוניברסיטת תל אביב השמינית בעולם בהצמחת יזמים

אוניברסיטת תל אביב מתקדמת במעלה העשירייה הפותחת בדירוג האוניברסיטאות העולמי של בוגרים יזמים שגייסו הון
13 ספטמבר 2018

אוניברסיטת תל אביב היא אחת מעשר האוניברסיטאות המובילות בעולם בהצמחת יזמים, זו השנה החמישית ברציפות. אחרי ארבע שנים שבהן דורגה האוניברסיטה במקום התשיעי, השנה היא "עולה כיתה" למקום השמיני –  ועוקפת אוניברסיטאות מובילות כגון פרינסטון וייל. האוניברסיטה של "אומת הסטארט אפ" היא גם המוסד היחיד בעשרייה הפותחת מחוץ לארה"ב.

על פי המדד השנתי שמפרסמת חברת המחקר Pitchbook, הצמיחה אוניברסיטת תל אביב 640 יזמים, שהקימו 531 חברות וגייסו כמעט 8 מיליארד דולר בין השנים 2006 ל-2018. בראש הדירוג עומדת גם השנה אוניברסיטת סטנפורד ומיד אחריה ברקלי ו-MIT. לפי המדד, הטכניון מדורג במקום ה-14 והאוניברסיטה העברית במקום ה-35.

בעקבות החדשנות הישראלית

יזמות וחדשנות הם ערכים מובילים באוניברסיטת תל אביב. האוניברסיטה יחד עם קרן הון סיכון Tau Ventures מקדמת יזמות וחדשנות בארץ ובעולם, ומחברת את האקדמיה לתעשייה בצורה הטובה והפרקטית ביותר. קרן המימון משקיעה במיזמים בראשית דרכם של סטודנטים ובוגרי האוניברסיטה, מתוך כוונה להגביר את היזמות בקמפוס.

כמו כן, מדי שנה מארגנת האוניברסיטה את כנס החדשנות, מהגדולים בתחומו. כנס Tau innovation מושך אליו שלל משלחות, משקיעים, מנכ"לים בכירים ואנשי עסקים מהארץ ומהעולם. השנה התקיים הכנס בסימן של 70 שנים ליזמות וחדשנות ישראלית.

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא האוניברסיטה, אמר שהוא "רואה בדירוג הזה תעודת כבוד לישראל בכלל ולאוניברסיטת תל אביב בפרט. הרוח היזמית של "אומת ההזנק" הישראלית (Startup Nation), יונקת מהמאגר הנפלא של סטודנטים ובוגרים שעבורם המרדף אחרי הלא נודע הינו אורח חיים. לארגז הכלים שבו המורים שלנו מציידים את בוגרינו יש חלק בהצלחה." פרופ' קלפטר הוסיף עוד כי "מרכז היזמות החדש שאנחנו ממשיכים להרחיב יהיה המצע שעליו יצמחו עוד חברות הזנק רבות לתפארת מדינת ישראל".

כנס החדשנות של אוניברסיטת תל אביב, 2018