נחנך מרכז ספרא החדש לביואינפורמטיקה

המרכז יהווה מסגרת גג לחוקרים מתחומי ידע שונים ומגוונים, בהם מדעי המחשב, מדעי החיים, רפואה, פיזיקה וסטטיסטיקה
27 יוני 2012
נחנך מרכז ספרא החדש לביואינפורמטיקה
מימין: ראש המרכז, פרופ' רון שמיר, עם הגברת לילי ספרא, ונשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר
הביואינפורמטיקה היא מדע חדש, המשלב שיטות חישוביות לפתרון בעיות ביולוגיות ורפואיות, והמרכז החדש מהווה המשך והרחבה של תכנית אדמונד י' ספרא לביואינפורמטיקה שפעלה באוניברסיטת תל-אביב בשנים האחרונות.

המרכז שנחנך במסגרת אירועי חבר הנאמנים באוניברסיטת תל-אביב, יהווה מסגרת גג לחוקרים מתחומי ידע שונים ומגוונים, בהם מדעי המחשב, מדעי החיים, רפואה, פיזיקה וסטטיסטיקה. פעילות המרכז מקיפה יותר ממאה איש ברחבי הקמפוס - חוקרים ותלמידים.

לפני כשש שנים וחצי זכתה אוניברסיטת תל-אביב בתחרות בין-אוניברסיטאית, שערכה קרן אדמונד י' ספרא, והחלה להפעיל תכנית לביואינפורמטיקה. התכנית פעלה, בשיתוף נשיא האוניברסיטה, לקליטת סגל חדש בתחום הביואינפורמטיקה, למתן מלגות לסטודנטים ולסטודנטיות בתארים השונים, ולפיתוח תשתיות חומרה ותוכנה. כמו כן נערכו במסגרתה פעילויות שונות, כגון כנסים, הרצאות ואירוח מבקרים מחו"ל. אף שהתכנית נועדה במקור לפעול ארבע שנים, הכירה קרן אדמונד י'ספרא בהישגיה המיוחדים, ומצאה לנכון להאריך את פעילותה.

מצוינות בתחום הביואינפורמטיקה
במסגרת המרכז החדש יינתן דגש מיוחד לביואינפורמטיקה ברפואה. בין השאר, המטרה היא ללמד את הרופאים את יסודות הביואינפורמטיקה וכן לפתח כלים עבור הקהילה הרפואית, כדי לשפר את יכולת הרופאים להתמודד עם המידע המתרחב בתחום הגנום האנושי.

פרופ' רון שמיר, שעמד בראש התכנית ועומד כעת בראש המרכז החדש, מציין כי יעדי המרכז הם לפתח מצוינות בתחום הביואינפורמטיקה, הן מבחינת הלימודים והן מבחינת המחקר; לקלוט אנשי סגל מהשורה הראשונה בעולם; לפתח קשרים עם התעשייה הביו-רפואית; ולהעמיד את אוניברסיטת תל-אביב במקום מוביל בעולם בתחום.

המרכז לביואינפורמטיקה הוקם בזכות תרומה נדיבה של קרן ספרא.